Hoppa till huvudinnehåll

Sista säsongen: Lindsey Vonn slutar också om hon inte slår Stenmark

Alpina stjärnan Lindsey Vonn vinkar efter en seger.
Lindsey Vonn behöver fem segrar till för att bli historiens mest framgångsrika alpina skidåkare. Alpina stjärnan Lindsey Vonn vinkar efter en seger. Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press Lindsey Vonn

Tidigare har hon sagt att hon inte tänker lägga av innan hon slagit Ingemar Stenmarks rekord på 86 alpina världscupsegrar. Men kroppen sätter stopp. Den kommande säsongen blir Lindsey Vonns sista, oavsett hur framgångsrik den blir.

Den amerikanska vintersportstjärnan berättade om sina planer vid ett sponsortillfälle i New York.

– Fysiskt har jag kommit till en punkt där det inte känns vettigt, säger Vonn enligt nbcsports.com, med hänvisning till sina skadeproblem.

– Jag vill vara aktiv också när jag är äldre, så jag måste tänka på hela framtiden och inte bara fokusera på det som ligger närmast framför, säger den 33-åriga Vonn.

Lindsey Vonn har under sin karriär tagit 82 segrar i den alpina världscupen. Efter OS i februari slog hon fast att hon inte tänker sluta förrän hon slagit svenska legendaren Ingemar Stenmarks rekord på 86, ”oavsett hur ont hon har”.

"Rekordet en dröm"

Men i sommar har hon kommit på andra tankar.

– Om jag slår rekordet skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse. Men om jag inte gör det har jag oavsett haft en otroligt framgångsrik karriär. Jag skulle fortfarande vara den kvinnliga åkare som har flest segrar, säger Vonn.

Vonn tänker den kommande säsongen ställa upp i samtliga världscuptävlingar i störtlopp och super-g, men står över slalom och storslalom.

Tävlingsvintern börjar för hennes del med tre tävlingar i december på en av världscuporterna där hon tagit flest segrar, Lake Louise i Kanada.