Hoppa till huvudinnehåll

Piffen fotbollskungar i Pargas och Åbo IFK skickade ner SC Wolves till division fyra

Pargas IF:s Micke Karlsson
Pargas IF:s Micke Karlsson är nöjd med Piffens säsong. Pargas IF:s Micke Karlsson Bild: Yle / Peter Karlberg Pargas,Pargas IF:s Micke Karlsson

Pargaslaget SC Wolves lyckades spela oavgjort 3-3 mot tabellettan Pallo-Iirot, men det räckte ändå inte för att hålla sig kvar i herrtrean då Åbo IFK två timmar senare kryssade 1-1 mot FC Åland. Oavgjort blev det också då Piffen avslutade säsongen med 2-2 mot TOVE.

Yle Åboland besökte Pajbacka där Pargas IF länge såg ut att gå mot en seger, men med två sena mål lyckades TOVE från Björneborg kvittera matchen och fastställa slutresultatet till 2-2.

Micke Karlsson var högst bidragande till Piffens 1-0-mål då hans avslut till slut letade sig in i mål via två TOVE-försvarare.

- Vi gör en bra första halvlek, men i den andra är de bättre än oss.

Det är viktigt att vara kung i Pargas― Piffens Micke Karlsson

2-2 i den sista omgången innebär att Pargas IF slutar femma i tabellen.

- Nog måste man vara nöjd med den här säsongen. Vi har visat att vi kan spela ordentligt och sedan har vi vunnit derbymatcherna mot SC Wolves. Det är saker man ska komma ihåg efter den här säsongen. Det är viktigt att vara kung i Pargas, säger Micke Karlsson med ett skratt.

- I och med att Wolves steg upp från fyran till samma division som oss har det varit mycket prat om derbymatcherna. Därför är det skönt att vi vann båda matcherna mot dem.

Pargas IF mot TOVE 13 oktober 2018
Micke Karlssons Pargas IF avslutade säsongen med att spela 2-2 mot TOVE. Pargas IF mot TOVE 13 oktober 2018 Bild: Yle / Peter Karlberg Pargas IF

Micke Karlsson som gör sin tredje säsong i division tre förklarar varför Piffen tillhör de fem bästa lagen i serien.

- Vi har samma spelare som vi hade ifjol och det syns att vi nu har spelat tillsammans i två år. Nu är det bara att hoppas på att så många som möjligt stannar kvar i laget.

Lättad ordförande: "ÅIFK hör verkligen inte hemma i division fyra"

Åbo IFK:s 1-1 mot FC Åland räddade alltså kvar ÅIFK i division tre, det tack vare en bättre målskillnad än Pargaslaget SC Wolves.

- Snart har jag fått ner pulsen under 200 slag igen. Det blev verkligen med minsta möjliga marginal det här, säger ÅIFK:s fotbollssektions ordförande Peter Ahlskog.

Han förklarar ÅIFK:s tunga säsong med en riktigt tung inledning med nio raka förluster.

- Den inledningen blev väldigt jobbig att handskas med. Dessutom har vi drabbats av många skador. Så nog är det här en stor lättnad måste jag säga. ÅIFK hör verkligen inte hemma i division fyra.

SC Wolves: "Vi vaknade för sent in på säsongen"

SC Wolves som avslutade säsongen med 3-3 mot tabellettan Pallo-Iirot från Raumo får nu rikta in sig på spel i division fyra.

- Det känns väldigt tungt att åka ur på grund av två måls sämre målskillnad. Inte minst då vi skötte vår del idag mot Pallo-Iirot. Men vi vaknade för sent in på säsongen, då vår inledning var för dålig, säger SC Wolves Daniel Lindqvist.

Sedan tidigare nedflyttningsklara seriejumbon FC Boda från Kimitoön avslutade säsongen med att besegra TuWe med 3-1.

TABELLEN HERRAR DIV 3

Läs också