Hoppa till huvudinnehåll

Försvaret läckte men HIFK tog ändå tredje raka segern: ”Inte på vår nivå”

Ida Väyrynen.
Ida Väyrynen gjorde sju av HIFK:s 40 mål. Ida Väyrynen. Bild: Handbollförbundet. handboll,HIFK Handboll,ida väyrynen

Helsingfors IFK står som enda lag på sex poäng efter tre matcher i damernas FM-serie i handboll. I dag besegrade laget BK-46 på hemmaplan i en match där det gjordes 74 mål.

Den tredje omgången i damernas FM-serie fullbordades i dag då topplaget HIFK tog emot BK-46. HIFK som hade inlett säsongen med segrar över Grankulla IFK och Dicken tog nu full pott för tredje gången i rad.

HIFK vann en målrik match mot BK-46 med 40–34.

– Det är en match med jättemånga mål och för vår del var det mycket slarv i försvaret. 40 mål framåt är bra men 34 bakåt är inte på vår nivå, säger Ida Väyrynen som gjorde sju mål i matchen till Yle Sporten.

Gästande BK-46 inledde matchen bäst och ledde tidigt med både 1–0 och 2–1. Men efter det handlade det mesta om HIFK.

Efter fem minuters spel tog laget ledningen för första gången i matchen och släppte sedan aldrig greppet. 20 minuter in i matchen ledde HIFK redan med sex bollar och till pausvila gick lagen vid ställningen 23–14. I början av andra halvlek ledde HIFK som mest med tolv bollar.

– Vi gjorde en väldigt dålig första halvlek, vi vaknade alldeles för sent. I andra halvlek gör vi det bättre. Med 34 gjorda mål borde man nästan vinna. Vi är ändå på rätt väg och det visade vi andra halvlek, säger BK:s Alexandra Rönnberg till Yle Sporten.

BK-46 har under nye tränaren Mathias Lindéns ledning vunnit en match och förlorat två den här hösten. Segern kom mot KyIF i förra omgången.

– Inledningen har varit helt okej, vi har byggt om hela vårt spel och det är en process som tar tid. Vi måste tro på vårt eget spel och jobba hårdare, säger Lindén.

Resultat:

HIFK – BK-46 40–36

HIFK: Ella Holopainen 8, Ida Väyrynen 7, Linda Cainberg 6, Kathlen Ax 6, Anna Vinogradova 5, Inka Jäntti 3, Petra Gostowski 3, Sara Jäntti 2

BK-46: Erica Gustafsson 10, Jannica Kullberg 7, Nicolina Fredriksson 6, Elin Löf 2, Sirja Lassinharju-Heinonen 2, Emilia Holmberg 2, Nea Heerman 2, Linda Sjöblom 1, Mathilda Sandblom 1, Alexandra Rönnberg 1