Hoppa till huvudinnehåll

Kaisa Sali sjua i Ironman-tävlingen på Hawai – besviken trots tio minuters resultatförbättring

Kaisa Sali.
Sjunde plats var inte vad Kaisa Sali siktade på. Kaisa Sali. Kaisa Lehtonen,triathlon,Ironman

Triathlonisten Kaisa Sali klockade en klart bättre tid än i fjol då hon var sjua i Ironmantävlingen på Hawai. Sali jämrade sig ändå över att hon tränat för hårt inför loppet.

Sali korsade mållinjen som sjua i den prestigefyllda tävlingen, 28 minuter bakom vinnande Daniela Ryf och knappa 13 minuter från prispallen.

Finländarens tid var 8.54.28, medan Ryf som firade seger för fjärde året i rad var i mål på tiden 8.26.18.

Trots att Sali förbättrade sin fjolårstid med nästan tio minuter så var placeringen sämre. De två senaste åren har hon slutat på femte plats.

På herrsidan gick segern till Tysklands Patrick Lange med tiden 7.52.39.

Ironmantävlingen består av 3,8 kilometer simning, 180 kilometer cykling och 42 kilometer löpning.

Trött och besviken

37-åriga Sali säger sig vara i bättre form än någonsin förr men jämrade sig över att hon tog i för hårt på slutrakan av tävlingsförberedelserna.

– Främsta känslan är en liten besvikelse. Sjunde plats var inte vad jag ville ha, säger Sali till Yle Urheilu.

– Jag märkte genast i början av simningen att jag inte hade en bra dag. Jag kände mig trött. Cyklingen kändes också illa hela tiden. Det var i början av det momentet som jag insåg att jag tränat för hårt under de sista veckorna.

Att tiden är klart bättre än i fjol menar Sali att berodde på förhållandena.

– Det här kan inte jämföras med i fjol. Det blåste inte lika mycket och det var inte lika hett. Det var snabbare förhållanden idag och vi kunde cykla i skuggan så gott som hela tiden.

Sali berättar också att hon övervägde att avbryta tävlingen men stödet från publiken fick henne att orka.

– Jag fick kämpade igenom cyklingen med sisu. Under löpningen fanns mycket finländare som hejade vid sidan av vägen, det hjälpte.

Sali kan ännu inte säga med säkerhet om hon tänker satsa vidare och vara med också nästa år.

– Just nu känns det som att jag inte kan avsluta efter den här prestationen, men jag kan inte ge ett hundraprocentigt svar. Nu tänker jag vila ordentligt, vi får ta och kolla efter det, avslutar Sali.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport