Hoppa till huvudinnehåll

Polisen hörde överlevande i trafikolyckan i Kalajoki

Personbil på taket i ett dike efter en avkörning som krävde tre personers liv.
Personbil på taket i ett dike efter en avkörning som krävde tre personers liv. Bild: Lehtikuva / Tomi Hirvinen trafikolyckor,Kalajoki,dödsolyckor i vägtrafik

Polisen har kunnat höra den unge man som överlevde dödsolyckan i Kalajoki. Tre unga män omkom i olyckan som inträffade natten till lördag.

Föraren var 18 år gammal och hade körkort, resten var ett år yngre. 17-åringen som överlevde satt i baksätet. Polisen säger att han blev svårt skadad, men att han mår bra efter omständigheterna.

Polisen har kunnat prata med honom och han minns att de var tillsammans under fredagen och att de på kvällen bestämde sig för att besöka en kompis i byn Tynkä, säger kriminalkommissarie Jan Sormunen vid polisen i Uleåborg.

Sormunen säger att den överlevande kommer ihåg att bilen kom fram till den ödesdigra kurva där olyckan inträffade. Efter det har han inga minnesbilder.

Polisen har kommit fram till att bilen körde i minst 150 kilometer i timmen på ett ställe där den högsta tillåtna hastigheten var 100 kilometer i timmen.

Han kommer inte ihåg bilens hastighet eller att det skulle ha varit något särskilt före olyckan, säger Sormunen.

Polisen kommer att höra 17-åringen på nytt så fort hans tillstånd blir bättre.

Artikeln är delvis baserad på Yle Uutisets artikel om ämnet.

Läs mera:

Tre döda i trafikolycka i Kalajoki - både staden och församlingen erbjuder krishjälp

Tre unga män omkom i samband med en avkörning i Kalajoki i Norra Österbotten natten till lördagen. Polisen säger till Yle att bilen höll en hastighet på minst 150 kilometer i timmen.