Hoppa till huvudinnehåll

CNN: Saudiarabien väntas erkänna journalistmord - ett förhör som "gick fel"

Demonstranter som klätt ut sig till kronprins  Mohammed bin Salman protesterar utanför den saudiska ambassaden i Washington och kräver rättvisa för den försvunna journalisten Jamal Khashoggi
Demonstranter som klätt ut sig till kronprins Mohammed bin Salman protesterar utanför den saudiska ambassaden i Washington och kräver rättvisa för den försvunna journalisten Jamal Khashoggi Demonstranter som klätt ut sig till kronprins Mohammed bin Salman protesterar utanför den saudiska ambassaden i Washington och kräver rättvisa för den försvunna journalisten Jamal Khashoggi Bild: AFP / Lehtikuva Muhammad bin Salman,Saudiarabien,Jamal Khashoggi

Frågan om journalisten Jamal Khashoggis mystiska försvinnande i samband med ett besök i Istanbul har hittills inte kunnat lösas, men nu hävdar mediebolaget CNN att det finns källor som vet mera om fallet.

Saudiarabien uppges förbereda en rapport om ett erkännande av mordet på journalisten.

Enligt mediebolaget CNN finns det två anonyma källor som känner till att Jamal Khashoggi dog under ett förhör inne på det saudiska konsulatet i Istanbul. Förhöret uppges ha "gått fel".

Journalisten Jamal Khashoggi har varit försvunnen sedan han sågs gå in på Saudiarabiens konsulat i Istanbul den 2 oktober.

Enligt turkiska myndigheter blev Khashoggi mördad. Saudiarabien har hittills nekat till all inblandning.

Källor: Reuters, CNN

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes