Hoppa till huvudinnehåll

Miia Lindström valdes till tillfällig social- och hälsovårdsdirektör i Pargas

Profilbild på Miia Lindström.
Miia Lindström är ny tillfällig social- och hälsovårdsdirektör i Pargas. Profilbild på Miia Lindström. Bild: Yle / Peter Karlberg Pargas

Miia Lindström har valts till ny, tillfällig social- och hälsovårdsdirektör i Pargas. Tjänsten är för viss tid, fram till 5 augusti 2019.

Pargas stadsstyrelse fattade beslutet på sitt möte på måndag, beslutet var inte enhälligt.

Lindström är hälsovårdsmagister och har jobbat som vårdchef vid Pargas stad sedan i somras. Innan det jobbade hon som regionchef vid Kårkulla samkommun.

SDP:s ledamot Maria Lindell-Luukkonen föreslog under mötet med understöd av partikamraten Widar Nyberg att en av de andra som sökt tjänsten skulle väljas.

Motiveringen var att staden inte i det fallet är tvungen att inleda en ny process för att hitta en tillfällig vårdchef och vikarie åt Lindström.

Socialdemokraternas förslag fick inte gehör i resten av styrelsen och därmed valdes Miia Lindström till tillfällig social- och hälsovårdsdirektör med en uppgiftsrelaterad lön på 5 510 euro i månaden.

- Man väljer den bästa som söker tjänsten. Lindström har enligt intervjugruppen varit den lämpligaste av kandidaterna med den största ledarskapserfarenheten, säger stadsstyrelsens ordförande Mikael Holmberg (SFP).

Tre personer sökte tjänsten.

Eftersom Lindström jobbar som vårdchef, så kommer tjänsten som tillfällig vårdchef i sin tur nu att lediganslås så snabbt som möjligt.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland