Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers trivs tillsammans – samarbetet fortsätter även nästa säsong

Henri Kontinen och John Peers
Henri Kontinen och John Peers är redo för en fjärde säsong tillsammans. Henri Kontinen och John Peers Bild: imago/Xinhua/ All Over Press tennis,Henri Kontinen,John Peers

Vi vet hur bra tennis vi kan spela tillsammans, säger John Peers till Yle om beslutet att spela vidare med Henri Kontinen. Paret satsar nu på att få en bra avslutning på säsongen och man hoppas få chansen att försvara titeln i ATP-slutspelet.

Henri Kontinen och John Peers har haft ett lyckat samarbete sedan man inledde sin gemensamma resa i början av år 2016. Tillsammans har paret bland annat vunnit Australian Open, ett par prestigefyllda mastersturneringar samt ATP-slutspelet två gånger.

I år har dock parets spel emellanåt varit ganska så knackigt och turneringssegrarna uppgår just nu till tre stycken. Det har också gjort att man tappat mark på världsrankinglistan.

Men Kontinen och Peers tänker inte ge upp. Tvärtom. Paret bekräftar för Yle att man kommer att spela tillsammans även nästa säsong.

– Vi har pratat lite om saken och vi kom fram till att vi fortsätter tillsammans även nästa säsong, säger Kontinen.

– Vi vet hur bra tennis vi kan spela tillsammans och båda ser väldigt mycket fram emot nästa säsong. På det personliga planet passar vi bra ihop, vi är en bra mix och det har lett till att vi gjort bra resultat, säger Peers.

Henri Kontinen och John Peers på en presskonferens
Henri Kontinen och John Peers. Henri Kontinen och John Peers på en presskonferens Bild: Lehtikuva tennis,Henri Kontinen,John Peers

Semester eller slutspel i London

Tennisåret avslutas som brukligt är med ATP-slutspelet i London i november. Den turnering som Kontinen och Peers vann både 2016 och 2017. Men på grund av höstens svaga resultat är det ännu inte säkert om paret får chansen att försvara titeln där.

– Jag vet att åtminstone ett par som är före oss i ranking inte kommer att spela där. Det gör att en plats är ledig men jag vet inte hur det ligger till med poängen och de tänker jag inte börja räkna heller.

– Poängen påverka inte motivationen för de sista turneringarna. Vi förbereder oss på samma sätt och satsar på att spela bra tennis och göra bra resultat. Efter turneringen i Paris får vi se om det blir semester eller om vi åker till London, säger Kontinen.

Spel på hemmaplan väntar denna vecka

Kontinen och Peers har tagit ett litet avbrott från den internationella tennisen och just nu befinner sig paret i Helsingfors där man kommer att spela för HSV-Tennis i tennisligan på onsdag och torsdag.

– Jag har positiva minnen från förra året, nu blir det dubbelt roligare då vi får spela två matcher. På senare år är det nästan enbart matcher i Davis Cup som jag spelat i Finland. Det här är roligt och lite annat än vanliga turneringar, säger Kontinen.

Australiern Peers vet hur speciellt det är att spela på hemmaplan och det var på hans initiativ som man beslöt att spela i tennisligan även i år.

– Förra året gick det bra och jag tyckte att det här är ett bra tillfälle för Henri att få spela i Finland. Vi brukar spela en månad i Australien så det är alltid roligt spela på hemmaplan då möjligheten finns, säger han.

Läs också