Hoppa till huvudinnehåll

Kvinna hittades död i hytt på färja i Åbo hamn - partnern är gripen

Soluppgång en vintermorgon i Stockholm med orangeröda solstrålar övar M/S Baltic Princess i Värtahamnen.
Soluppgång en vintermorgon i Stockholm med orangeröda solstrålar övar M/S Baltic Princess i Värtahamnen. Bild: Yle/Linus Hoffman M/S Baltic Princess,Tallink Silja,värtan

En kvinna har hittats död i en av hytterna ombord på Baltic Princess på måndag kväll. Kvinnan hittades då fartyget lagt till i Åbo hamn. Kvinnans partner hade gått av båten utan att meddela någon om kvinnans död.

Tallink Siljas fartyg Baltic Princess trafikerar mellan Åbo och Stockholm.

Kvinnan är finsk medborgare och hittades i samband med att hytterna städades efter ankomst. Dödsorsaken är tillsvidare oklar.

Baltic Princess lämnade Åbo på måndag kväll kring en och en halv timme senare än vanligt.

Enligt kriminalkomissarie Jussi Helesvirta var kvinnan på kryssning tillsammans med sin man. Mannen hade ändå inte meddelat åt någon om kvinnans död, utan lämnat fartyget ensam i Åbo. Paret hade varit ombord på en 23-timmars kryssning.

Polisen hittade mannen i Åbo hamn. Nu utreder man vad som hänt och ifall det finns orsak att misstänka brott.

- Mannen greps i hamnen och nu utreder polisen ifall händelsen ska fortsätta som utredning av brott eller dödsorsak, säger Helesvirta åt Yle.

Helesvirta bekräftar att kvinnan var kring 30 år gammal. Partnern är i samma ålder.

Helesvirta konstaterar att det inte är exceptionellt att en död person hittas ombord på ett fartyg i och med den stora passagerarmängden på fartygen.

- Ibland hittas döda personer ombord. Däremot är det oftast frågan om äldre personer. Nu handlar det om en yngre person.

Iltasanomat var först med nyheten.

Artikeln har uppdaterats 16.10.2018 kl. 9.35: Information om att kvinnan var på kryssning tillsammans med sin partner.

Läs också