Hoppa till huvudinnehåll

Olycksövning på Fermions område i Hangö på tisdag

Tankar utanför Fermions nyaste fabriksbyggnad i Hangö.
Rök kan synas på området. Tankar utanför Fermions nyaste fabriksbyggnad i Hangö. Bild: Nicole Hjelt / Yle Fermion Oy,fabrik,Hangö,Orion Oyj,fyrans fabrik

På tisdag (16.10) kan det synas rök och höras en larmsignal i närheten av Fermions fabriksområde i Hangö. Det är ändå ingen skäl till oro utan det är frågan om en övning som ordnas av Västra Nylands räddningsverk mellan klockan 12 och 14.

I början av övningen kan det stiga rök från området och höras en larmsignal. Röken är ofarlig för människor och miljö, och larmsignalen föranleder heller inte några åtgärder bland dem som rör sig utanför fabriksområdet.

Brandmän med utrustning
Det kommer att röra sig räddningspersonal på området Brandmän med utrustning Bild: Yle/Fredrika Sundén brandmän,brandman,räddningsverksamhet,räddningsverk,olyckor,eldsvådor

Under dagen kommer det att röra sig mycket räddningspersonal och räddningsfordon på och utanför fabriksområdet. Övningen orsakar dock inte störningar för trafiken eller andra som rör sig i omgivningen.

Målsättningen med övningen är att förbättra samarbetet vid en möjlig storolycka samt testa räddningsverkets externa räddningsplan som har utarbetats särskilt för Fermions fabriksområde.

Övningen är inte öppen för allmänheten.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland