Hoppa till huvudinnehåll

Efter landslagssuccén – både Sunderland och Bayer Leverkusen ryktas ha ställt in siktet på Glen Kamara

Glen Kamara.
Glen Kamara. Glen Kamara. Bild: Toni Hekkala / All Over Press Glen Kamara

En flytt till en större klubb verkar allt närmare för Glen Kamara. Mittfältaren gjorde succé för landslaget mot Grekland och ryktas nu ha väckt stort intresse i både England och Tyskland. Men spelaren själv vill inte spekulera.

Då Finland ställdes mot Grekland i Nations League på måndagskvällen fick Dundee FCs 22-åriga mittfältare Glen Kamara chansen från start. Resultatet? En imponerande insats som avrundades med ett mål.

– Han är en suverän spelare. Jag vill tacka staten för att de gav Glen Kamara finländskt pass. Han kommer att bli en ”ny (Roman) Eremenko”. Det är självklart, hyllade landslagsmålvakten Lukas Hradecky efter matchen.

– Han har en så fin bollberöring och ett så bra spelsinne. Han kommer att nå den internationella toppen om han håller fötterna på marken, fortsatte Bayer Leverkusen-keepern.

Enligt brittiska Daily Express var Hradecky inte den enda Leverkusen-profilen som var imponerad av Kamaras insatser i landslaget. Tidningen skriver enligt BBC i dag att lagets scout var på plats i Tammerfors för att följa med mittfältarens tag på planen.

Sunderland, Derby, Burnley, Wolves...

Men det är inte bara tyska klubbar som fått upp ögonen för Kamara. Sunderland har redan tidigare haft mittfältaren på radarn, men efter landslagssuccén tog spekulationerna ny fart.

Daily Mail hävdade redan innan matchen att Sunderland ”scoutat” spelaren och Sunderland Echo skriver nu att klubben är intresserad av att värva Kamara, vars kontrakt med Dundee tar slut sommaren 2019.

Men Kamara själv ville inte kommentera transferspekulationerna för tidningen.

– Jag är fokuserad på vad som händer just nu. Jag bryr mig inte om rykten, säger Kamara.

Enligt tidningen ska dessutom Derby County, Burnley, Wolves, Celtic och Rangers – plus några klubbar i MLS – ha visat intresse för mittfältarens tjänster.

Läs mera:

En ny stjärna föddes – "Tack till staten som gav finländskt pass till Glen Kamara"

Vilken insats. Glen Kamara fick chansen mot Grekland och grep den. Dundee-mittfältaren var matchens gigant i Finlands 2–0-seger.