Hoppa till huvudinnehåll

Förlängt förtroende för Käcko – får hjälp av Portin: ”Har ett stort Jaro-hjärta”

Niklas Käcko tog över FF Jaro i augusti 2018.
Niklas Käcko fortsätter på Jaros tränarbänk. Niklas Käcko tog över FF Jaro i augusti 2018. Bild: Yle/Antti Koivukangas FF Jaro,Ettan,Jakobstad,Niklas Käcko

Efter en stark höstsäsong får Niklas Käcko fortsätta som huvudtränare i Jaro. Han får dessutom hjälp av en riktig Jaroprofil i Jonas Portin under nästa säsong. "Ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd", säger Käcko.

Jaro ger Niklas Käcko förlängt förtroende på tränarposten. I dag meddelade division 1-laget att Käcko har skrivit på ett tvåårigt kontrakt.

– Att träna Jaro är ett av de finaste jobben man kan ha inom fotbollen i vår nejd. Nu får jag möjlighet att fortsätta det arbetet som kommit så bra igång nästa säsong också, säger Käcko på Jaros webbplats.

45-åringen sträcker samtidigt ut handen till publiken i Jakobstad.

– Jag hoppas att vi skulle hitta tillbaka till Jaros värdegrund och att vi skulle spela en fotboll som andas Jaro. Det är en anfallsglad och händelserik fotboll, som publiken kan njuta av.

"En fantastisk person"

Käcko får dessutom fint sällskap på tränarbänken nästa säsong. Jonas Portin har kritat på ett kontrakt av modellen 1+1 år.

– Portin är en fantastisk person, han var också internationellt en spelare av klass och en som lever för fotbollen med hela sin själ. Han har ett verkligt stort Jaro-hjärta, säger Käcko.

Hoppa över Twitterpostning

Portin tvingades avsluta sin spelarkarriär 2012, men hann bland annat med att spela i Italien innan hälsoproblem satte stopp för honom. Nu är 32-åringen redo att kliva in i ett omklädningsrum igen.

– Min egen spelarkarriär blev på hälft så det känns fantastiskt att få jobba tillsammans med Niklas, speciellt som vi känner varann från förr, säger Portin.

Vände trenden

Käcko tog över Jaro i augusti efter att Tomi Kärkkäinen misslyckats med uppdraget att föra in Jaro i tätstriden. Efter en förlust i debuten kom Käcko-effekten i Jakobstad.

FF Jaros tränare sen degraderingen till division ett

  • Alexei Eremenko Sr 1.1.2016 – 10.6.2016
  • Niklas Vidjeskog 10.6.2016 – 28.7.2016
  • Kristian Heames 28.7.2016 – 10.7.2017
  • Carl-August ”Calle” Löf 10.7.2017 – 14.11.2017
  • Tomi Kärkkäinen 14.11.2017 – 14.8.2018
  • Niklas Käcko 14.8.2018 –

Fem raka segrar tog Jaro uppåt i tabellen, men ett kryss mot EIF och en 0–2-förlust mot AC Oulu senast punkterade det sista, minimala hoppet om att blanda sig i toppstriden.

Med två omgångar kvar i division 1 ligger Jaro sexa i serien. På lördag möter Jaro KTP borta och den 27 oktober avslutar man säsongen hemma mot Haka.

Läs mera:

Videon är inte längre tillgänglig

Inga trollkonster bakom Käcko-effekten i Jaro: "Jag ville först och främst förenkla saker och ting för laget"

FF Jaro lyckades bryta en resultatmässigt negativ trend i och med tränarbytet i augusti. Nye tränaren Niklas Käcko har plockat två raka hemmasegrar i division ett och är väldigt tydlig med att det egentligen bara handlat om att förenkla lagets spel.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport