Hoppa till huvudinnehåll

Fyra decennier av musik med DoReMingå i Ingå

DoReMingå
Orkestern DoReMingå fyller 40 år. Här repeterar (från vänster): Monika Nyman, Monica Westerholm, Jocke Wasström, Camilla Sonntag-Backman, Benjamin Backman, Rolf Sonntag, Amanda Tverin och Lars Malmberg inför jubileumskonserten. DoReMingå Bild: Yle/Maria Wasström Västnyland

Orkestern DoReMingå började som ungdomsorkester för 40 år sedan men har fortfarande kvar en del av sina ursprungliga medlemmar.

- Jag ville ha ungdomar med i Ingå spelmansgille och därför grundades Ingå ungdomsorkester. Senare fick den namnet DoReMingå, berättar eldsjälen och musikern Rolf Sonntag i Ingå.

Rolf Sonntag
Rolf Sonntag har musicerat i över sjuttio år. Rolf Sonntag Bild: Yle/Maria Wasström Västnyland,rolf sonntag

Rolf Sonntags ursprungliga önskan var att lotsa in ungdomar i musikens värld och resultatet är flera generationer av unga personer som gjort sina första betydelsefulla uppträdanden på spelningar med just DoReMingå.

I dag har många av dessa ungdomar redan ett antal år på nacken. En del har stannat kvar och andra har gått vidare. Åldersskillnaden mellan de yngsta och de äldsta medlemmarna i orkestern är idag över sextio år.

Här nedan kan du lyssna på intervjuer med några av medlemmarna i orkestern.

DoReMingå firar sitt 40-årsjubileum lördag 27.10 klockan 18-23 på Ingbohed i Täkter i Ingå.

Medlemmar i orkestern DoReMingå hösten 2018: Rolf Sonntag, Monika Nyman, Monica Westerholm, Jocke Wasström, Camilla Sonntag-Backman, Benjamin Backman, Amanda Tverin, Lars Malmberg, Lars Lindholm och Kerstin Westerholm.

18.10 kl 21.50: Rolf Sonntags namn har lagts till i bildtexten.

Läs också