Hoppa till huvudinnehåll

Personalen strejkar måndag och tisdag - oklart hur barn och äldre får mat i Raseborg

Mariahemmets kök i Pojo med en massa köksmaskiner.
Köken i Raseborg berörs av streken 22-23.10. Bilden från Mariahemmet i Pojo. Mariahemmets kök i Pojo med en massa köksmaskiner. Bild: Marica Hildén / Yle Pojo, Raseborg,Raseborg,Västnyland,kök

Skolor, daghem, äldreboenden och idrottsanläggningar i Raseborg drabbas då JHL strejkar på måndag och tisdag (22-23.10). I Raseborg lägger 130 fackanslutna ned arbetet.

Köken, städningen, simhallen och idrottsanläggningarna i Raseborg berörs av strejken inom Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL.

Majoriteten av de anställda i de här branscherna hör till facket och strejken kommer att synas, berättar JHL:s huvudförtroendeman i Raseborg, Heidi Åkerfelt.

Det är nu upp till arbetsgivaren att försöka hitta lösningar. Staden utreder bland annat hur skolor, daghem och äldreboenden ska få mat på måndag och tisdag.

Förbundet för den offentliga sektorn JHL inleder en två dygn lång politisk strejk natten till måndag i protest mot regeringens planer att försämra anställningsskyddet i företag med under tio anställda.

Raseborg är den enda västnyländska kommunen som berörs av JHL:s strejk.