Hoppa till huvudinnehåll

Chelsea-spelare blev hjälte – fick sedan ta emot dödshot: "Är avskyvärt och oacceptabelt"

Karen Carney.
Karen Carney. Karen Carney. Bild: Getty Images Karen Carney

Karen Carney blev matchvinnare för Chelsea i Champions League. Sedan fick hon dödshot på sociala medier. ”Avskyvärt och helt oacceptabelt”, säger Karney – och nu polisanmäls det hela av FA och klubben.

När Chelsea – den finländska landslagsspelaren Adelina Engmans klubb – slog Fiorentina på hemmaplan med 1–0 i det första av två möten i Champions League-åttondelsfinalen blev Karen Carney segerskytt.

I sig är det inget märkligt, men det som skedde efteråt är riktigt mörkt. Carney tog emot dödshot och våldtäktshot på Instagram av en användare som nu är bortplockad.

I ett uttalande säger den engelska landslagsspelaren så här:

”Det här är avskyvärt, helt oacceptabelt och väldigt upprörande. Jag litar nu på att det här hanteras av rätt myndigheter för att försäkra sig om att det inte händer igen mot mig eller någon annan.”

Har polisanmälts

BBC skriver att hoten har blivit polisanmälda av det engelska fotbollsförbundet FA och av Chelsea.

”Vi ser extremt allvarligt på sådant här. Alla påhopp på spelare på sociala medier är ett allvarligt problem och vi uppmanar polisen och de sociala medierna att göra allt de kan för att tackla det här växande problemet”, skriver FA i ett uttalande.

London-polisen säger att de tar den här typen av hot väldigt allvarligt.

Förbundskaptenen fördömer

Engelska damlandslagets förbundskapten Phil Neville fördömer också hoten.

”Ett till smaklöst och föraktfullt meddelande till en av mina spelare. Instagram, gör ett bättre jobb med att skydda mina spelare som använder sociala medier”, skriver Neville på Instagram.

Skip Instagram post

Chelseas herrlagstränare Maurizio Sarri uttalade sig också i frågan på sin presskonferens inför lagets match mot Manchester United på lördag.

– Helt oacceptabelt. Vad mer kan jag säga om situationen? Det är motbjudande.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport