Hoppa till huvudinnehåll

Chicago Bulls förlorade sin öppningsmatch i NBA – Markkanen borta länge på grund av skada

Fel speldress Lauri Markkanen!
Fel speldress Lauri Markkanen! Fel speldress Lauri Markkanen! Lauri Markkanen,Basket,NBA

I slutet av september meddelade NBA-klubben Chicago Bulls att lagets finländska stjärna Lauri Markkanen har åkt på en armbågsskada på träning, och att han kommer att missa upp till två månader av säsongen. Markkanen lyste därmed med sin frånvaro när Bulls inledde sin NBA-säsong med förlust.

För Chicagos del började säsongen 2018–2019 med förlust på bortaplan mot Philadelphia 76ers, som vann med poängen 127–108. Försvaret läckte, tyckte Bulls-tränaren Fred Hoiberg.

– När vi misslyckas i våra kast, slutar vi vakta motståndarna och kämpa om returerna, säger Hoiberg på ESPN:s webbplats, enligt nyhetsbyrån STT.

I Markkanens skadefrånvaro var Zach LaVine bäst i poängväg med 30 poäng. Lika många poäng blev det också för Philadelphias Joel Embiid.

– Det är sådant där jag förväntar mig av mig själv, men det kan bli bättre. Jag begick mycket fel och jag kunde ha varit bättre, sade Markkanens lagkamrat LaVine till tidningen Chicago Tribune, enligt STT.

På webbplatsen heavy.com analyserar Jeff Smith att det vore överraskande att se Lauri Markkanen tillbaka i hetluften tidigare än om en månad, eller till och med en och en halv månad.

I nattens två övriga matcher vann Portland Trail Blazers över Los Angeles Lakers med 128–119 medan Miami Heat tog en knapp 113–112 -seger över Washington Wizards.