Hoppa till huvudinnehåll

Firma Rantanen & Landeskog levererade stort i Colorados seger över New Jersey

När Colorado Avalanche besegrade New Jersey Devils med 5–3 var det speciellt två herrar som steg fram: svensken Gabriel Landeskog som stod för tre fullträffar samt finländaren Mikko Rantanen som gjorde ett mål och spelade fram till tre. Nathan MacKinnon fullbordade kedjans fantastiska kväll med tre assist.

Men det var schweizarna som inledningsvis stal showen. Först tog hemmalaget New Jersey ledningen när Nico Hischier inledde målskyttet i slutet av första perioden. Mätt i effektiva spelminuter höll den ledningen inte länge eftersom landsmannen Sven Andrighetto utjämnade i början av andra perioden.

Då började den av Nathan MacKinnon ledda förstakedjan i Colorado så småningom vakna till liv. Colorado-kaptenen Gabriel Landeskog förde upp Avalanche i ledning i powerplay – på pass av Mikko Rantanen och MacKinnon, naturligtvis – efter att Devils försvar lämnade öppen gata för honom.

Devilsstjärnan Taylor Hall kom åt att utjämna matchen i andra perioden med sitt första mål för säsongen, och ännu i tredje perioden såg hemmafansen ut att få en behaglig avslutning på kvällen när Brian Boyle åter förde upp New Jersey i ledning.

Tredje perioden var Colorados

Men senast då vaknade Firma Rantanen & Landeskog. Knappt två minuter efter Boyles fullträff satte svensken sin andra fullträff för matchen, och åtta minuter senare fick han fira sitt tredje mål, och hans tredje hattrick i NHL. Rantanen spelade fram till bägge fullträffarna.

13 sekunder före slutsignalen fick assistkungen äran att sätta den sista spiken i Devils kista med en puck i tomt mål. Att han lirkade in pucken genom att hålla i klubban med en hand är bara en trevlig, liten detalj.

Colorado vann med 5–3 och är för tillfället tredje bästa lag i den västra konferensen. För New Jersey var förlusten säsongens första.

Tack vare sina tre assist toppar Rantanen nu assistligan i NHL med elva målgivande passningar. Torontobacken Morgan Rielly och Bostonanfallaren Brad Marchand är på delad andra plats med tio assist var.

I och med den effektiva kvällen i Newark steg Rantanen till fjärde plats i poängligan i NHL med 2+11=13 poäng, en tabell som toppas av Torontos Auston Matthews med 10+6=16 poäng. Sebastian Aho är tvåa i den blåvita börsen och femma totalt med 4+8=12 poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Videomaterial: Viasat.

Läs också