Hoppa till huvudinnehåll

Mardrömsnyhet för landslaget – Rönnbergs axel håller inte för EM-kvalet: "Läget är illa"

Nico Rönnberg
Nico Rönnbergs axel stoppar honom från landslagsspel. Nico Rönnberg Bild: Finlands Handbollförbund. handboll,Finlands herrlandslag i handboll,nico rönnberg

Med fem dagar kvar till EM-kvalstarten har Finland åkt på ett jättelikt bakslag. Landslagets största stjärna Nico Rönnberg kommer inte till spel.

Enligt Yle Urheilu gav läkaren rött ljus till Rönnberg i torsdags kväll och i dag meddelade förbundskaptenen Kaj Kekki om det tunga beskedet. Rönnberg lider av en axelskada och missar därmed matcherna mot Tjeckien (borta på onsdag) och Vitryssland (hemma på lördag nästa vecka).

– Läget är illa. Kastarmen är nästan på gränsen till att gå sönder. Han fick tio dagars sjukledighet i går, säger Kekki.

Rönnberg har varit i strålande form under hösten i Cocks. I Champions League-gruppspelet har niometersspelaren noterats för 33 mål, vilket tar in honom på delad andraplats i målligan i turneringen.

Yle Urheilu skriver att Champions League-matcherna i november också är osäkra för Rönnberg, men hela säsongen är inte i fara.

Två skador till

Kekki säger också att Roni Syrjälä och Tuomas Laitinen är borta med skadeproblem.

Redan tidigare har förbundskaptenen uttryckt sin oro för landslagsverksamheten – något som fick Yle Sportens expert Olle Stenius att gå i taket.

– Han verkar skapa ursäkter redan före den första kvalmatchen mot Tjeckien. Kekki skickar ut signaler till sitt eget lag som om han skulle ha gett upp.

Under helgen spelar landslaget två landskamper mot Japan som genrep inför EM-kvalet. På lördag spelar landslaget i Karis med avkast klockan 17 och på söndag i Sjundeå med matchstart klockan 18.