Hoppa till huvudinnehåll

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Roman Eremenko i Spartak Moskva.
Roman Eremenko gjorde hemmadebut mot Arsenal Tula. Roman Eremenko i Spartak Moskva. Bild: All Over Press Roman Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll. "Jag var redo för nittio minuter", säger Eremenko.

Före landslagsuppehållet gjorde Roman Eremenko comeback efter sin två år långa dopningsavstängning. 31-åringen spelade ungefär en halvtimme för sitt nya klubblag Spartak Moskva då.

– Det var lite spänt, jag har inte spelat på två år. Jag måste så klart hitta spelrytmen och det gör jag genom att spela matcher. Hur som helst så har jag tränat mycket, sa Eremenko efter debuten.

Finländaren efterlyste mer speltid – och det fick han i dag. Eremenko startade på Spartaks mittfält i hemmamatchen mot Arsenal Tula.

– Han är inte i form för nittio minuter. Han behöver mer tid än så för att vara i full matchform, konstaterade tränaren Massimo Carrera före matchen till rysk press.

Spartak tappade ledning

Det blev 55 minuter i hemmadebuten på Otkritie Arena – en av sommarens VM-arenor – för Eremenko. Mikhail Ignatov kom in när finländaren hade gjort sitt för dagen.

Roman Eremenko i Spartak Moskva.
Roman Eremenko i en duell mot Arsenal Tulas målvakt. Roman Eremenko i Spartak Moskva. Bild: All Over Press Roman Eremenko

Eremenko var på planen när Spartaks bäste målskytt Zé Luis med sina två mål såg till att Spartak ledde i paus. I andra halvlek skrällde gästerna när man först kvitterade och sedan satte segermålet i den 65:e minuten.

Eremenkos egen insats var bra och han var rätt nära att sätta ett långskott. Han får också beröm av Carrera som tyckte att lagets mittfältsspel blev sämre utan finländaren.

– Jag var redo för nittio minuter. Tränaren vet ändå bäst, säger Eremenko till rysk press.

Efter 2–3-förlusten ligger Spartak sjua i ryska ligan när elva matcher är spelade. Zenit leder serien.

Nästa vecka finns det chans att Eremenko gör återkomst i de europeiska cuperna. Han ingår i Spartaks Europa League-trupp och på torsdag väntar den tredje gruppspelsmatchen mot Rangers. Efter två omgångar ligger det ryska laget sist i tabellen med en poäng.

Läs också