Hoppa till huvudinnehåll

LeBron James hemmadebut urartade – spottloska och knytnävsslag under sista kvarten

Tumult mellan Los Angeles Lakers och Houston Rockets.
Rajon Rondo levererade en smocka mot Chris Paul. Tumult mellan Los Angeles Lakers och Houston Rockets. Bild: Getty Images NBA,Los Angeles Lakers,Houston Rockets

Los Angeles Lakers första hemmamatch för säsongen skulle fungera som en kröning för LeBron James. Superstjärnans hemmadebut var till slut bara en bisats. Matchen mot Houston Rockets spårade ur fullständigt.

LeBron James lämnade Cleveland Cavaliers i somras och flyttade till Los Angeles Lakers. Inledningen i Lakers har inte gått enligt noterna.

Säsongens två första matcher har slutat i förlust och snackisen efter den första hemmatchen var det det tumult som bröt ut under sista kvarten.

Sinnet rann över då hemmalagets Brandom Ingram knuffade James Harden. Därefter petade Houstons Chris Paul ett finger i ögat på Lakers Rajon Rondo.

Rondos replik var omedelbar. Han slog en vänsterkrok i ansiktet på Paul, vilket resulterade i ett rejält bråk mellan lagen.
Hoppa över Twitterpostning


Matchen avbröts i tio minuter.

Ord står mot ord

Efter matchen hävdade Rockets-lägret att Rondo hade spottat på Chris Paul.

– Det är oacceptabelt. Du gör inte det mot någon. Varken inom idrotten eller på gatan. Det är respektlöst, säger Carmelo Anthony till ESPN.

Tumult mellan Los Angeles Lakers och Houston Rockets.
Tumult mellan Los Angeles Lakers och Houston Rockets. Bild: 2018 Getty Images NBA,Los Angeles Lakers,Houston Rockets

Lakers lagledning hävdar att videoupptagningar bevisar att Rondo inte spottade på Paul.

Till saken hör att LeBron James är god vän med Chris Paul. James gjorde sitt bästa för att gjuta olja på vågorna under virrvarret genom att agera ordningsvakt.

– Jag försökte bara lugna ner det hela. Inget annat. Jag ville spela basket, säger han.

Houston vann matchen med 124–115.

Läs också