Hoppa till huvudinnehåll

Alonso är trött på buskörningen i formel 1-VM och kräver att FIA vidtar åtgärder: "Kör 600 meter och sedan knuffar dom av en"

Fernando Alonso.
Fernando Alonso tycker inte om förarnas körstil i formel 1-serien. Fernando Alonso. Bild: xpbimages.com Fernando Alonso,Formel 1

Den forne formel 1-världsmästaren Fernando Alonso är arg och besviken på förarnas körstil i VM-serien i formel 1. Detta efter inte ha kunnat fullfölja senaste helgs GP-deltävling i USA efter närkontakt med Lance Stroll. "Vi borde ha stötfångare, såsom gocart-bilar, så att alla kan krascha in i varandra, säger spanjoren syrligt.

Alonso, som kommer att dra sig tillbaka från F1-arenan efter denna säsong, fick sin GP-tävling i USA senaste helg förstörd av Williams-föraren Lance Stroll, som kraschade in i Alonsos bil så att spanjoren tvingades bryta loppet. Stroll tilldelades ett straff, men kunde ändå fortsätta tävlingen.

Alonso är märkbart irriterad efter helgen. Han kritiserar FIA för att inte göra tillräckligt för att stoppa buskörningen på formel 1-banorna.

– Jag är inte upprörd – jag är besviken för att jag är här i nio dagar i USA för att köra ett lopp och så gör jag 600 meter av loppet och sen knuffar dom av en, säger Alonso.

Och tillägger:

– Kanske dom (FIA) gör något när en stor krasch inträffar.

"Flera amatörer här än i andra serier"

Den dubbla världmästaren kör även för Toyota i WEC-serien, och han menar att körstilen inte är lika dålig där. Han menar att nivån på körningen helt enkelt är lägre i formel 1-serien.

– Det är så det är, men det är mer ett problem för FIA om de fortsätter tillåta sådan här körning. Jag kör i andra serier med amatörförare, teoretiskt sett, och det har aldrig varit något problem. Det är fler amatörer här än i andra serier, skäller Alonso.

Alonso vann VM-titlarna åren 2005 och 2006.

Källa: Autosport.com

Läs också

Nyligen publicerat - Sport