Hoppa till huvudinnehåll

Besviken Bottas kämpade förgäves för att Hamilton skulle säkra VM-titeln: "Han kanske vinner nästa gång"

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas var inte den nöjdaste föraren efter helgens GP-lopp. Valtteri Bottas. Bild: XPB Images / All Over Press Valtteri Bottas

Valtteri Bottas hade inte någon speciellt rolig F1-tävlingshelg i USA. Förutom att hans insatser för att hjälpa Lewis Hamilton till VM-titeln inte räckte då Räikkönen vann blev han dessutom med dåliga däck omåkt av Sebastian Vettel, som tog hand om fjärdeplatsen. Bottas fick nöja sig med att bli femma.

Vettel, som hade problem i början av loppet, lyckades under de sista varven passera Bottas och komma i mål på fjärde plats. Finländaren säger att hans däck inte höll.

– Jag tror att det var ungefär fem varv för mycket för mina däck. Jag berättade åt teamet kanske tre varv från slutet att däcken började försvinna och att jag kämpade med greppet i alla kurvor. Jag försökte försvara men han (Vettel) hade bara bättre liv i däcken och drog ifrån med över fem sekunder på bara ett och ett halvt varv, så det var rätt tufft i slutet, summerar Bottas sin tävling till F1 Today.

Bottas: Hade varit glad om Hamilton vunnit

Stallkamraten och VM-ledaren Lewis Hamilton var den enda föraren att göra två depåstopp under tävlingen. Efter det andra stoppet kom han ut bakom Bottas, som fick släppa britten förbi sig.

Men det hjälpte inte då Räikkönen vann. Bottas hade hoppats att Hamilton hade fått säkra VM-titeln.

– Jag hade varit glad om han skulle ha vunnit här. Uppenbarligen försökte jag allt jag kunde, jag förlorade själv två eller tre sekunder varenda gång jag behövde släppa honom förbi mig. Men kanske han vinner nästa gång, säger Bottas till F1 Today.

Nästa F1-deltävling är i Mexico inkommande veckoslut.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport