Hoppa till huvudinnehåll

Lucas Bergström flyttar från TPS till Chelsea i London

Lucas Bergström
Lucas Bergström. Lucas Bergström fotboll

Pargas IF-fostrade fotbollsmålvakten Lucas Bergström har flyttat från TPS till Chelseas ungdomsakademi. Han är glad över att få chansen att fortsätta utvecklas och bli bättre i ett av de största fotbollsländerna i världen.

Detaljerna kring flytten är avtalade och Bergström har redan visat vad han kan i det nya laget.

– Mina styrkor är min storlek och längd. Det utnyttjar jag i min blockteknik medan jag måste utvecklas när det kommer till fysik och koordination, säger 16-årige Bergström i ett pressmeddelande från TPS.

Bergström har tidigare tränat i Pargas IF, men har de senaste säsongerna spelat för TPS. Den senaste säsongen har han också tränat med representationslaget.

Enligt TPS målvaktstränare Eemeli Reponen är Bergström en talangfull målvakt.

– Jag har känt honom i tre och ett halvt år nu. Han är en modern målvakt och klarar av en mot en-situationer väldigt bra, säger Reponen.

Enligt chefstränaren Mika Laurikainen ska man komma ihåg att Bergström ännu är väldigt ung.

– Trots ålder har han klarat sig bra också under våra träningar. Han är en naturbegåvning och vi är alltid lika stolta inom TPS när någon spelare går vidare ut i världen, säger Laurikainen i pressmeddelandet.

Intresse från ytterligare ligalag i England har funnits. Enligt agenten Sami Salonen som stått bakom Bergströms flytt har intresset för de finländska spelarna gått upp.