Hoppa till huvudinnehåll

Vene: Restauranger i Gustavs, Houtskär och Iniö båtfolkets favoriter

Fisk och potatis på talrik.
Fisk och potatis på talrik. Bild: www.konstans.se mat,nypotatis

Vuosnaisten Meriasema var populärast då båtfolkets favoritrestaurang röstades fram på tidningen Venes webbsida.

Rösterna fördelades på 34 restauranger, varav de fyra populäraste klart skilde sig från mängden i röstantal.

Gott bemötande och god mat

Av dem som röstade tyckte 44 procent att Vuosnaisten Meriasema i Osnäs i Gustavs bjuder på den bästa maten. Enligt Vene fick vinnaren beröm för fenomenal mat, goda bakverk och en härlig miljö.

Ägarna fick beröm för att alltid vara glada och personalen för att de är trevliga och ler också under bråda dagar, och får gäster att känna sig välkomna.

Hand rör om i soppa med en slev.
Hand rör om i soppa med en slev. arbete

Hyppeis värdshus i Houtskär blev tvåa med 12 procent av rösterna, Merideli Leonella i Iniö nappade 10 procent av rösterna och landade på en tredje plats, tätt följd av Nooa i Åbo gästhamn, som fick 9 procent av rösterna.

Andra restauranger i Skärgårdshavet som också fick röster var Back Pocket Hotel Nestor i Korpo, Bruddalsvikens Thairestaurang i Iniö, Brudhäll på Kökar, Buffalo i Korpo, Båthuset i Nagu, Farmors Café på Högsåra, Skärgårdscentret Korpoström i Korpo, Matildan Marina i Mathildedal, Mossala Island Resort på Houtskär, Peterzens i Gustavs, Ranthuone i Tövsala, Restaurang Eik i Houtskär, Grillcafé Skagen på Houtskär, Spauna i Gustavs, Strandkrogen i Nagu, Uusi Kilta i Nådendal, Vaihelan Saaristohotelli i Nådendal, Wanha Salakuljettaja i Nådendal och Örön strandbistro i Hitis skärgård.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland