Hoppa till huvudinnehåll

Juventus går som tåget i Champions League – Dybala segerskytt mot ManU

Ronaldo och Dybala firar mål.
Ronaldo och Dybala firar mål. Ronaldo och Dybala firar mål. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Christiano Ronaldo,Paulo Dybala,fotboll,Juventus FC

Juventus fortsätter fläckfritt i fotbollens Champions League. Turinlagets tredje seger i rad kom på Manchester Uniteds bekostnad. Cristiano Ronaldos nya lag vann över Cristiano Ronaldos gamla lag med uddamålet 1–0. I övrigt segrar för de gamla favoriterna Real Madrid, Bayern München och Manchester City.

De som kan sin internationella fotboll vet att matchen mellan Manchester United och Juventus innebar en comeback för Cristiano Ronaldo.

Ronaldo förtjänar nu sitt levebröd i italienska Juventus, men åren 2003–2009 spelade han i Manchester United. Således var tisdagens drabbning en återkomst till sin gamla hemarena Old Trafford för portugisen.

Juventus vann matchen med 1–0 men Ronaldo blev utan mål – matchens enda fullträff stod argentinaren Paulo Dybala för. Ronaldo hade dock med sin eminenta högerfot i målet. Han bjöd på ett inlägg från högerflanken till stridsparet Chris Smalling/Juan Cuadrado, varpå bollen studsade till en fri Paulo Dybala som skulle ha nätat med ögonbindel.

Hoppa över Twitterpostning

Juventus chefstränare Massimiliano Allegri var givetvis nöjd med sina mannar, även om han inte ville använda några superlativer. Att åka till Manchester och knipa segern var helt enkelt ett "proffsjobb".

– Vi spelade särskilt bra i första halvleken, när vi lyckades sänka tempot och attackera, sade Allegri på Juventus webbplats efter H-gruppens match.

– I andra halvleken lyckades vi skapa några hyggliga chanser men avsluten var svaga. Det måste vi jobba med. Men killarna förtjänar ändå ett stort tack.

Se matchens enda mål via denna länk.

Tack vare segern är Juventus det enda laget i årets Champions League som vunnit alla sina tre matcher. Dock kan endera Dortmund eller Atlético Madrid samt FC Barcelona eller Inter sälla sig till samma skara om de vinner sina matcher i kväll.

Juventus ångar på i H-gruppen med fulla nio poäng efter tre matcher. Manchester United är tvåa med fyra poäng före Valencia med två poäng och schweiziska Young Boys med en poäng.

Klar bortaseger för ManC

Där var Manchester United misslyckades med att vinna på hemmaplan, gick det vägen för lokalkonkurrenten Manchester City på bortaplan. Shakhtar Donetsk stod för motståndet men matchen gick av stapeln i Kharkov – matchen vanns av Manchester City med 3–0 efter mål av David Silva, Aymeric Laporte och Bernardo Silva.

City tog i och med segern ledningen i F-gruppen före Lyon som spelade 3–3 borta mot Hoffenheim, gruppens trea.

Real Madrid och Roma vann sina respektive matcher i G-gruppen och ligger etta och tvåa på sex poäng var. Real besegrade Viktoria Plzen med 2–1 medan AS Roma var ofina värdar mot CSKA Moskva och vann med 3–0.

Reals mål gjordes av Karim Benzema samt Marcelo medan Patrik Hrošovský fick äran att näta på Estadio Santiago Bernabéu. I Rom-kvällen handlade det mesta om Edin Džeko som nätade till både 1–0 och 2–0. Cengiz Ünder fastställde slutresultatet 3–0 i början av andra halvleken.

Hoppa över Twitterpostning

En annan evig storfavorit, Bayern München, har haft det lite knaggligt men tog nu en komfortabel 2–0-seger borta mot AEK Aten. Målskyttar där Javi Martínez och Robert Lewandowski.

Ajax fick två sköna extrapoäng när Noussair Mazraoui hittade rätt på stopptid mot Benfica. Matchens enda mål betydde att Ajax vann med 1–0 och fixade tre poäng som de facto betyder att Amsterdams fotbollsstolthet toppar E-gruppen med lika många poäng som Bayern München.

AEK Ateena – Bayern München 0–2 (0–0)
Martinez 61
Lewandowski 63

Young Boys – Valencia 1–1 (0–1)
Hoarau straff 55 Batshuayi 26

Ajax – Benfica 1–0 (0–0)
Mazraoui 90

Real Madrid – Plzen 2–1 (1–0)
Benzema 11 Hrosovsky 79
Marcelo 55

Manchester United – Juventus 0–1 (0–1)
Dybala 17

Roma – CSKA Moskova 3–0 (2–0)
Dzeko 30
Dzeko 43
Ünder 50

Hoffenheim – Lyon 3–3 (1–1)
Kramaric 33 Traore 27
Kramaric 47 Alvaro 59
Joelinton 90 Depay 67

Shakhtar Donetsk – Man City 0–3 (0–2)
D.Silva 30
Laporte 35
B.Silva 71

Läs också

Nyligen publicerat - Sport