Hoppa till huvudinnehåll

Lossnar det för Laine inför Finlandsbesöket? Får ny chans med superduon: "Bland de bästa i ligan"

Patrik Laine.
Patrik Laine har gjort tre mål hittills under säsongen. Patrik Laine. Bild: All Over Press Patrik Laine

Med dagar kvar tills Patrik Laine kommer till Helsingfors får han chansen med Mark Scheifele och Blake Wheeler igen. Kan det få fart på finländarens målskytte? "De är bland de bästa spelarna i ligan", säger Laine.

Patrik Laine har överskuggats av sina landsmän så här långt den här NHL-hösten. Med tre mål på nio matcher har han fått stå tillbaka när framför allt Mikko Rantanen och Sebastian Aho har producerat i en hysterisk takt.

– Alla vet om att jag inte har gjort så många mål, så det är inget jag vill fokusera på. Om jag börjar tänka på det, kommer det bara att gå fel, säger han till Sportsnet.

Nu kan det bli förändring på Laine-fronten. Senast fick han spela tillsammans med Mark Scheifele och Blake Wheeler och i den kommande matchen mot Toronto Maple Leafs får han en ny chans i förstakedjan.

– De är bland de bästa spelarna i ligan och det blir en fin möjlighet för mig. Om man vill spela med de två, måste man pressa sig till max varje kväll, säger Laine.

Är inte orolig

Laine poängterar också en sak: Så länge han kommer till lägen är allt bra.

– Om man jobbar hårt i varje byte får man utdelning i något skede.

Patrik Laine och Mark Scheifele
Laine tillsammans med Mark Scheifele. Patrik Laine och Mark Scheifele Bild: Andrew Dieb/Icon Sportswire ishockey,Winnipeg Jets,Patrik Laine,Mark Scheifele

Det lär också den finländska publiken hoppas på. Nästa vecka spelar Winnipeg Jets och Florida Panthers mot varandra i två matcher i Helsingfors.

Det är utsålt och hysterin runt Laine och Floridas storstjärna Aleksander Barkov lär bli tydlig. Laine säger att det lär bli hektiska dagar i hemlandet.

– Det kommer att bli en tajt tidtabell och det visste vi om. Jag ska njuta av det. Jag och Barkov ska garanterat göra en massa grejer för NHL, men förhoppningsvis har jag tid att träffa vänner och familj.

Och han har stängt butiken för att fixa biljetter till matcherna.

– Jag svarar inte på meddelanden.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport