Hoppa till huvudinnehåll

OS-medaljören Kalla tveksam inför VM i Seefeld: "Kommer nog inte att köra sprintstafetten"

Stina Nilsson och Charlotte Kalla jagar flera guld vid OS.
Succéduon från Pyeongchang, Nilsson och Kalla splittras. Stina Nilsson och Charlotte Kalla jagar flera guld vid OS. Vinter-OS i PyeongChang 2018,längdskidåkning,Stina Nilsson,Charlotte Kalla

Svenskan Charlotte Kalla kom hem med fyra medaljer från OS i Pyeongchang, där hon deltog på fem distanser. Inför vintern och de stundande VM-tävlingarna i Seefeld antyder Kalla till SVT att sprintstafetten kan bli något hon stryker från programmet i i februari-mars 2019.

Charlotte Kalla blev femte dam på 30 kilometer klassiskt vid OS i Sydkorea i februari, men var på prispallen på alla de övriga distanserna hon deltog i.

Kronan på verket blev det individuella guldet i skiathlon, men hon noterade också silver på 10 kilometer fritt, stafett och sprintstafett.

Inför VM i Seefeld är Kalla inne på att stryka den sistnämnda silverdistansen från sitt tävlingsprogram.

– Jag kommer nog inte att köra sprintstafett i och med att det ligger som det gör, dagen efter skiathlon och bara två dagar före 10 km klassiskt, säger Charlotte Kalla till SVT.

Kalla knep silver i sprintstafett tillsammans med den individuella sprintvinnaren Stina Nilsson, men i nuläget verkar det som om Nilsson får se sig om efter en ny partner.

– Det var helt fantastiskt att få teama tillsammans med Stina. Men jag vet också att det finns jättemånga starka kandidater i laget, så de kommer att bli vassa oavsett om jag är i laget eller inte, säger Charlotte Kalla ytterligare.

Den 31-åriga Charlotte Kalla har hittills samlat på sig två VM-guld, sex VM-silver och fyra VM-brons. Av dessa har ett guld (2011) och ett silver (2013) kommit i just sprintstafett.

Sprintstafetten i Seefeld avgörs den 24 februari 2019 för både herrar och damer.

Yle sänder VM-tävlingarna i sin helhet med svenskt referat.