Hoppa till huvudinnehåll

Danska tennisstjärnan kroniskt sjuk – Caroline Wozniacki lider av ledgångsreumatism

Caroline Wozniacki.
Wozniacki kände sig sjuk redan i Wimbledon i juli. Caroline Wozniacki. Bild: ullstein bild - RDB / Blicksport/ All Over Press Caroline Wozniacki,tennis

I början av året vann Caroline Wozniacki sin första grand-slam-titel men under sommaren började motgångarna. Danskan har nu avslöjat att hon lider av kronisk ledgångsreumatism.

Wozniacki har hemlighållit sitt tillstånd de senaste månaderna men valde att tala ut efter att slagits ut i WTA-slutspelet i Singapore.

– Det har visat sig att jag lider av ledgångsreumatism. Det har gjort att jag känt mig trött och utmattad, berättade Wozniacki under en presskonferens.


Den tidigare världsettan och årets Australian open-vinnare berättar att hon började känna av symptomen i Wimbledon i juli. Först trodde hon att det handlade om en förkylning som skulle gå om.

I augusti visade det sig ändå att situationen var värre än så.

– Till en början var det en chock. Jag är van med att känna mig som den uthålligaste spelaren i världen, det är vad jag är känd för. Plötsligt måste jag handskas med detta.

Kan fortsätta på toppnivå

Rankingtrean Wozniacki höll tyst om ärendet i ett par månader men nu då hennes säsong är över ville hon tala ut om sin sjukdom.

– Jag ville inte säga något för jag ville ju inte att motståndarna skulle få en fördel i att veta att jag inte är frisk. Läget är ju inte idealt, speciellt inte för en professionell idrottare.

28-åriga Wozniacki berättar att hon lärt sig att leva med sjukdomen och att hon med hjälp av läkemedel hittat ett sätt att kunna tävla på toppnivå.

I slutet av september vann hon också turneringen i Peking som hör till säsongens största tävlingar.

I WTA-slutspelet i Singapore förlorade hon ändå två av sina tre matcher vilket betyder att hennes säsong nu är över.

I turneringens semifinaler spelar istället Karolina Pliskova, Jelina Svitolina, Sloane Stephens och Kiki Bertens.