Hoppa till huvudinnehåll

Roni Collin är årets företagare 2018 i Borgå: ”Var modig och genomför dina visioner”

Multiföretagaren Roni Collin
Roni Collin. Multiföretagaren Roni Collin Bild: Niko Laurila Borgå,roni collin

Roni Collins kärlek till sin hemstad och hans iver att delta i utvecklingen av Borgå vägde tungt då Borgå företagare valde årets företagare i Borgå.

- Det här är en stor ära. Vad kan vara finare än att få erkännande av företagarkolleger, säger Collin i ett pressmeddelande.

Collin har vuxit upp i Lovisa och allt sedan de tiderna har han drömt om företagande. I dag är drömmen sann och Collin är en stark och synlig businessman och serieföretagare i hemstaden Borgå.

– Jag grundade mitt första företag som 18-åring. Då blev diskjockeyhobbyn en business för mej, berättar
Collin.

I dag har Collin gått vidare och i hans företagspalett finns företag inom fastighets-, restaurang-, investerings-, bil- och medicinbranscherna både i Borgå och på övriga håll i Finland.

Fastigheter ett speciellt intresse

Speciellt inspireras Roni Collin av att utveckla exceptionella affärsfastigheter.

- Serieföretagarnens vardag är att balansera med tiden, men glädjen att utveckla nytt och se visionerna lyckas ger styrka att jobba vidare, säger Collin i pressmeddelandet.

Collins företagsknippe är också en betydande arbetsgivare med cirka 50 personer anställda i de olika företagen.

Bland företagen märks bland annat RFC Group Oy, Thai Street Food Porvoo Oy, PAl Finland Oy, som äger patent till ett nytt slags alkoholtest, samt Speedhooked Oy som är bilentusiasternas “Cars and Coffee”-depå i Borgå.

"Samarbeta och var modig"

Som privat näringsidkare äger och utvecklar Roni Collin fastigheter.

Efter att Borgå företagare fattade beslut om vem som skulle bli årets företagare i Borgå 2018, hade Collin slagit till igen. Med ett antal andra företagare hade han köpt Valtimohuset i Borgå centrum.

Tanken är att renovera Borgå stads före detta kontorshus till ett hotell.

Collin säger att det är viktigt att gå med i nätverk och att samarbeta med andra företag och företagare och han uppmuntrar gärna företagare att tro på sig själva och det de gör.

– Var modig och genomför dina visioner, uppmanar Collin.

Roni Collin belönades på Borgå företagares företagarfest på lördagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland