Hoppa till huvudinnehåll

Vem, vad, närs webbquiz: Kan du dina golftermer, hockeymedaljer och olympiska grenar?

Roddlag från Irland, från ca 1885
Förr i tiden var det viktigt att sportfånar faktiskt såg fåniga ut. Roddlag från Irland, från ca 1885 roddare

Anser du dig vara en expert på sport? Det är inte Alfred som har konstruerat denna frågesport. Han är troligtvis den som kan minst om sport i hela Finland, kanske i hela världen. Så då borde denna frågesport vara en enkel match, eller hur?

Lagkaptenerna Maria Sid och Kasper Ramström gästas av Mikaela Ingberg och Jesper von Hertzen. Programledare är Sonja Kailassaari.

Lagkaptenerna Maria Sid och Kasper Ramström i tv-studion tillsammans med gästerna Mikaela Ingberg och Jesper von Hertzen, och programledare Sonja Kailassaari.
Vem, vad, när? om sport Lagkaptenerna Maria Sid och Kasper Ramström i tv-studion tillsammans med gästerna Mikaela Ingberg och Jesper von Hertzen, och programledare Sonja Kailassaari. Bild: Yle/Parad Media Quiz,Sonja Kailassaari,Mikaela Ingberg,Maria Sid,Jesper von Hertzen,kasper ramström

Mikaela Ingberg är en meriterad spjutkastare med tre medaljer från internationella mästerskap. Jesper von Hertzen är sportjournalist, badmintonproffs och frågesportfantast - van vid att skriva frågor åt andra, ovan vid att själv vara med och tävla.