Hoppa till huvudinnehåll

Norrena & Frantz: Hur håller ni relationen vid liv?

Man och kvinna kysser varandra framför solnedgång
Man och kvinna kysser varandra framför solnedgång Bild: All Over Press kärlek,relationer,parförhållande

Låt oss vara uppriktiga: ingen klarar av att vara som nyförälskad livet ut. De som påstår något annat ljuger.

När ni träffades kanske ni delade ett passionerat intresse för exotisk mat, indiefilmer och resor till spännande platser.

Numera blir det mest knackkorv, Frozen för sjuhundrade gången och utflykter till lokala inomhuslekparken.

Mamma, pappa, son och dotter sitter i soffan och ser på tv
Let it go let it gooo ... nejnej, mamma och pappa är inte alls sugna på att titta på något annat, vi tar Frozen igen. Mamma, pappa, son och dotter sitter i soffan och ser på tv Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press familj,relationer,filmer

Det närmaste ni kommer intimitet är när ni delar på en klick decinficerande handgel innan ni vadar ut i bollhavet på jakt efter de vilt protesterande frukterna av er kärlek.

Och det är okej. Vardagen behöver inte bestå av passion från morgon till kväll.

Men det är ni två och så ska det förbli

I bästa fall kanske det gnistrar till då och då och med ens blir du påmind om varför du föll för din partner när det begav sig.

Just nu kanske han kämpar på med att få byxorna att hållas uppe medan han blåser löv på gårdsplanen, men när han märker att du tittar på honom fyrar han av det där leendet som fick dig att sätta salmiaks-shoten i vrångstrupen på nationsfesten 1997.

Och när hon kommer skridande ut från bastun med rosor på kinden och fredagsöl i blick slår det dig att det inte finns en människa på planeten som du hellre skulle vilja tillbringa din kväll med.

Men ibland kan det behövas en konkret insats för att ge förhållandet ett litet lyft i vardagen.

Vad brukar du göra för din partner i sådana situationer? Vad uppskattar du att din partner gör för dig?

Är det klassikerna, så där som blommor och choklad, som gäller? Eller någonting svulstigare, som en romantisk hotellweekend?

Kvinna och man sitter på en sandstrand, han spelar gitarr
En picknick på stranden gör susen! Men bara om hon har på sig sin Muppet show-jacka och han sjunger Eagles-låtar och gör sin svåra min. Kvinna och man sitter på en sandstrand, han spelar gitarr Bild: Mostphotos/ LightField dejter,dejting,Picknick

Eller räcker det med en kram och lite kärvänligt tafs medan ni tömmer diskmaskinen tillsammans?

Eller hjälps inte annat än att knöla i behagen i raffsetet du fick i julklapp förra året trots att spetskanten kliar i skrevet? Ta-daaa!

Relationspodden Norrena & Frantz hoppas på mängder av konkreta, vilda, romantiska, knasiga, gulliga och chockerande tips!

Du kan berätta anonymt via formuläret nedan! Din berättelse kan komma att läsas upp i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Ett nytt avsnitt av podden publiceras på Yle Arenan varje lördag morgon klockan 07.00!

Ditt bästa tips för att hålla relationen vid liv!