Hoppa till huvudinnehåll

Rekordantal besökare på bokmässan i Helsingfors i år

Bokmässan i Helsingfors
Bokmässan i Helsingfors Bild: Lehtikuva / Timo Jaakonaho Helsingfors bokmässa,Böcker,bokmässor

Helsingfors bokmässa satte nytt publikrekord i år.

Under fyra dagar besöktes mässan av 85 600 personer. Det är den största besökarsiffran i mässans 18-åriga historia. I fjol var besökarantalet 84 000.

Varje besökare köpte i snitt sex böcker.

En besökarundersökning visar att ungefär var femte besökare besökte mässan för första gången.

Bokmässans programchef Ronja Salmi är mycket nöjd med årets mässa. Hon gläder sig över att det ser ut som om litteratur intresserar alla åldrar. Det området som var planerat för barn och unga fungerade bra.

Salmi påpekar att det är viktigt att få barn och ungdomar intresserade av litteratur, och att det är glädjande om bokmässan kan hjälpa till med det.

Sammanlagt 318 förläggare, bokhandlar och antikvariat deltog i årets bokmässa.

Bland de cirka tusen personer som uppträdde i olika sammanhang fanns såväl författare som politiker, konstnärer och journalister.

Temat för mässan var i år USA.

Källa: STT

Läs mera:

"Hur ska vi kunna ha en dialog om vi tycker helt olika saker är fakta?" – på bokmässan diskuteras falska nyheter och kulturjournalistik

Under rubriken "Att bekämpa falska nyheter – kulturjournalistik som en möjlighet" diskuterar Trygve Söderling, Susann Simolin och Lars Sund hur falska nyheter inte är något nytt, men hetsig publiceringstakt och krockande världsbilder gör det svårt att föra samtal bortom polariseringen.

Läs också