Hoppa till huvudinnehåll

Leicester bekräftar: Ägaren omkom i helikopterkraschen

Supportrar lägger blommor utanför Leicesters hemmaarena.
Supportrar lägger blommor utanför Leicesters hemmaarena. Bild: EPA-EFE/TIM KEETON fotboll,Leicester,King Power Stadium

Vichai Srivaddhanaprabha är en av de fem omkomna i lördagens krasch bekräftar nu Premier League-klubben Leicester i ett uttalande. Ingen ombord i helikoptern överlevde.

Helikoptern som Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha färdades i kraschade några minuter efter att den hade lyft från Leicesters hemmaarena. Enligt vittnen ska helikoptern fått problem med bakre rotorn innan den kraschade på en parkeringsplats.

Ombord på helikoptern fanns fem personer, bland dem ägaren Vichai Srivaddhanaprabha.

– Det är med djup sorg och brustet hjärta som vi bekräftar att vår ägare Vichai Srivaddhanaprabha var bland de som tragiskt omkom i en helikopterkrasch i lördags. Ingen av de fem ombord överlevde.

– Världen har förlorat en fantastisk man. Leicester var som en familj under hans ledarskap och vi kommer att sörja hans bortgång. Samtidigt fortsätter vi arbetet med klubben som nu är hans arv, skriver Leicester på sin webbplats.

Vichai Srivaddhanaprabha
Vichai Srivaddhanaprabha. Vichai Srivaddhanaprabha Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Vichai Raksriaksorn,Vichai Srivaddhanaprabha

Matcher ställs in

De övriga omkomna är piloten, två personer ur Srivaddhanaprabhas stab samt ytterligare en passagerare. På söndagen rapporterades det att en av Srivaddhanaprabhas döttrar skulle ha varit med i kraschen men så är inte fallet.

På grund av olyckan väljer Leicester att ställa in tisdagens match i ligacupen mot Southampton. Även U23-lagets möte med Feyenoord kommer att spelas vid ett annat tillfälle.

Vichai Srivaddhanaprabha blev 61 år och sörjs närmast av fru och fyra barn.

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Leicesters ägare ombord på helikoptern som kraschade – fem personer befaras ha omkommit

Den engelska fotbollsfamiljen håller andan. Nyhetsbyrån Reuters uppger att Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha var ombord på den helikopter som kraschade strax efter klubbens match i går kväll mot West Ham.

Läs mera:

Hela Leicester i sorg efter tragiska helikopterolyckan – känslosam Schmeichel: "Jag är helt förkrossad"

Leicester City är i sorg efter helikopterkraschen där ägaren dog. Under dagen har det varit gripande bilder när familjemedlemmar och spelare besökt olycksplatsen för att hedra Vichai Srivaddhanaprabha. Även Theresa May sänder kondoleanser till de anhöriga.

Läs också