Hoppa till huvudinnehåll

Känslosam Mahrez avgjorde för City – hyllade Leicesters omkomne ägare

Riyad Mahrez sträcker händerna i luften samtidigt som han gratuleras av sina lagkamrater.
Riyad Mahrez gjorde matchens enda mål. Riyad Mahrez sträcker händerna i luften samtidigt som han gratuleras av sina lagkamrater. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Riyad Mahrez (Fotboll),Manchester City FC

Riyad Mahrez behövde bara sex minuter på sig för att avgöra Manchester Citys möte med Tottenham. Mahrez gjorde matchens enda mål och genom att sträcka händerna mot himlen dedikerade han sin fullträff till Leicesters omkomne ägare Vichai Srivaddhanaprabha.

Manchester City fortsätter att toppa tabellen då tio omgångar spelats av Premier League. På måndagskvällen tog laget tre nya poäng då man besegrade Tottenham på bortaplan med 1–0.

Riyad Mahrez gjorde matchens enda mål redan i den sjätte minuten då han stötte in bollen efter fint förarbete av Raheem Sterling. Mahrez firade målet med att sträcka händerna mot himlen och på det sättet hylla Leicesters omkomne ägare Vichai Srivaddhanaprabha.

Mahrez spelade för Leicester i fyra säsonger och vann Premier League med klubben 2016.

– Det har varit väldigt tungt för mig. ”Bossen” betydde väldigt mycket för mig och var en bra person. Jag är väldigt ledsen och därför valde jag att sträcka händerna mot himlen efter mitt mål.

– Han gjorde så mycket för mig och Leicester, därför är det svårt att tala om det. Han var som en pappa för mig och det var svårt att spela den här matchen men jag tänkte på honom hela tiden. Jag vet att han ville att jag skulle spela den här matchen, säger Mahrez enligt nyhetsbyrån AFP.

Målet var algerierns fjärde för säsongen. Citys tränare Pep Guardiola hyllar också Mahrez efter segern.

– Han gjorde en väldigt bra match. Jag frågade inte om han ville spela matchen för jag vet hur tävlingsinriktad han är. Ibland är det bättre att spela matcher och det hjälper, inte att glömma men att tänka på ett annat sätt, säger Guardiola.

Resultat:

Tottenham – Manchester City 0–1
6 min 0–1 Riyad Mahrez

Läs mera:

Hela Leicester i sorg efter tragiska helikopterolyckan – känslosam Schmeichel: "Jag är helt förkrossad"

Leicester City är i sorg efter helikopterkraschen där ägaren dog. Under dagen har det varit gripande bilder när familjemedlemmar och spelare besökt olycksplatsen för att hedra Vichai Srivaddhanaprabha. Även Theresa May sänder kondoleanser till de anhöriga.

Läs mera:

Leicester bekräftar: Ägaren omkom i helikopterkraschen

Vichai Srivaddhanaprabha är en av de fem omkomna i lördagens krasch bekräftar nu Premier League-klubben Leicester i ett uttalande. Ingen ombord i helikoptern överlevde.

Läs också