Hoppa till huvudinnehåll

Lankinen fick två matcher i AHL – nu skickas han till farmarligans farmarliga

Kevin Lankinen.
Kevin Lankinen. Kevin Lankinen. Bild: Tomi Natri/All Over Press ishockey,Kevin Lankinen

Kevin Lankinen har inte fått den start på karriären i Nordamerika som han hoppades på. Efter två matcher med Rockford IceHogs i AHL skickas han vidare till ECHL-klubben Indy Fuel.

Målvakten Kevin Lankinen lyckades inte slå sig in i Chicagos trupp och i stället för att spela NHL-ishockey fick han tidigare i höst styra kosan mot AHL och Rockford IceHogs.

Där har han spelat två i oktober med 82,5 i räddningsprocent. I Rockford finns också målvakterna Collin Delia och Anton Forsberg och det gör att Lankinen petas neråt i hierarkin.

Klubben har beslutat att skicka Lankinen vidare till ECHL som i folkmun kallas för farmarligans farmarliga. Där kommer Lankinen att spela för Indy Fuel.

Lankinen skrev i våras ett tvåårigt kontrakt med Chicago Blackhawks men vägen till NHL-blir nu ännu längre för den 23-årige målvakten.

Blackhawks målvaktsbesättning består av Corey Crawford och Cam Ward.

Läs mera:

Drömmen om NHL hägrar – Kevin Lankinen tänker ta chansen i Chicago: ”Jag har det som krävs”

Från skadehelvete till succéartad comeback till Helsingfors IFK förra säsongen. Utmaningen den kommande säsongen är än tuffare för målvakten Kevin Lankinen: Att vika sig en plats i NHL-klubben Chicago Blackhawks.