Hoppa till huvudinnehåll

Markkanens Bulls kämpar i motvind – åkte på ny förlust då Thompson satte NBA-rekord

Lauri Markkanen i civila kläder bland sina lagkamrater.
Lauri Markkanen är ännu inte i spelskick. Lauri Markkanen i civila kläder bland sina lagkamrater. Bild: EPA-EFE/TANNEN MAURY Basket,NBA,Lauri Markkanen,Chicago Bulls

Skadedrabbade Chicago Bulls har bara vunnit två av säsongens sju inledande matcher. I natt föll man mot Golden State Warriors i en match där Klay Thompson satte rekord för antalet trepoängare.

Lauri Markkanen, Kris Dunn, Bobby Portis och Denzel Valentine. Chicago Bulls skadelista är lång just nu och det syns i laget spel. Bulls har endast vunnit två matcher och i natt kom säsongens femte förlust.

Regerande mästarna Golden State Warriors fick Bulls på fall och tog en klar seger med 149–124. Klay Thompson gjorde en jättematch för Warriors och sänkte 14 trepoängare. Det är nytt NBA-rekord.

Lagkamraten Stephen Curry hade det tidigare rekordet på 13 trepoängare i en och samma match.

– Innan vi gick ut på planen för den tredje perioden tittade Curry på tavlan och sade att jag skulle satsa på rekordet. Det visar hur osjälvisk han är och det gäller alla spelare som försökte ge mig bra skottlägen.

– Alltid då det handlar om NBA-rekord så blir man lite nervös. Jag är bara så tacksam över att få spela med de här killarna, det var en fantastisk kväll och jag kommer aldrig att glömma det här, säger Klay efter matchen enligt AFP.

Hoppa över Twitterpostning

Totalt gjorde Klay 52 poäng i matchen då Warriors tog säsongens sjätte seger.

Lauri Markkanen håller som bäst på att rehabilitera sin skadade armbåge och han väntas vara tillbaka i spel i slutet av november.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport