Hoppa till huvudinnehåll

Meste målskytten i IFK Mariehamn tackar för sig – Kangaskolkka slutar med fotbollen

Aleksei Kangaskolkka med bollen
Aleksei Kangaskolkka har varit en viktig kugge i IFK Mariehamn de senaste åren. Aleksei Kangaskolkka med bollen Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,IFK Mariehamn,Aleksei Kangaskolkka,kangaskolkka

Aleksei Kangaskolkka har spelat sin sista match. Anfallaren har valt att bryta sitt kontrakt med IFK Mariehamn och sluta med fotbollen. Jag är nöjd med det jag uppnått och åstadkommit i min karriär, skriver han på klubbens webbplats.

De senaste säsongerna har Aleksei Kangaskolkkas namn ofta figurerat högt upp i skytteligatabellen. 2017 var han målkung i ligan och årets tio fullträffar gav en sjunde plats i skytteligan.

Men nu är det slut med målskyttet. Trots att 30-årige Kangaskolkka har ett år kvar på kontraktet med IFK Mariehamn väljer han att bryta det och lägga skorna på hyllan.

– Nästa år fyller IFK 100 år och även då spelar vi i fotbollsligan. Nästa säsong kommer ni dock inte att se mig på planen som vanligt utan i stället kommer jag att sitta på läktaren och heja.

– Dagen har kommit då det är dags att tacka för mig. Motivationen att utvecklas har dalat och jag ser fram emot nya utmaningar inom näringslivet, skriver Kangaskolkka på IFK:s webbplats.

76 ligamål under karriären

Kangaskolkka har spelat för IFK Mariehamn under två sejourer, 2011–12 samt 2015–18 och är med sina 54 strutar den spelare som gjort flest mål för klubben.

Tidigare har Kangaskolkka också spelat ligafotboll i MyPa och Tampere United. Totalt blev det 76 mål på 246 ligamatcher för anfallaren. Han har också spelat utomlands i Sverige och Holland.

– Jag är nöjd med det jag uppnått och åstadkommit i min karriär. Alltifrån mästare i fotbollsligan, vinnare av finska cupen, skyttekung till pojk- och ungdomslandskamper samt utlandskontrakt. Jag är stolt över att jag uppnått mycket av detta tillsammans med IFK, skriver han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport