Hoppa till huvudinnehåll

Barkov och Laine kungar bland barnen: ”De tog nästan hjälmen av mig”

Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov tyckte det var roligt att supportrar kom till träningen. Aleksander Barkov. Bild: Lehtikuva Aleksandr Barkov, Jr.

NHL öppnade dörrarna för supportrarna. Många barn kom för att se NHL-stjärnorna träna och helt väntat var det de finländska profilerna som fick mest uppskattning.

Det rådde ingen tvekan om vilka spelare som var mest populära när portarna öppnades för allmänheten dagen före NHL-matcherna i Helsingfors. Supportrarna fick komma och titta på både Florida Panthers och Winnipeg Jets träning – Aleksander Barkov och Patrik Laine fick mest uppmärksamhet.

Precis som förväntat, ska väl tilläggas.

Barkov och Laine är frontfigurerna för NHL:s besök i Finland.

– De tog nästan hjälmen av mig, säger Barkov.

Laine barnens stora favorit

Drygt 2000 personer kom till Helsingforsarenan för att titta på NHL-stjärnorna.

– En gång i månaden har vi öppna träningar i Winnipeg också. Det är intressant för fansen att se vad vi håller på med på isen, säger Laine.

– Det var roligt. I varken Florida eller NHL i allmänhet händer det ofta att supportrar följer med träningarna, säger Barkov.

I en intern jämförelse mellan Barkov och Laine var det ingen fråga om vem som var populärare. På läktarna drog Laine det klart längsta strået.

– Det kom många barn och de har väl aldrig sett mig spela i Finland innan jag åkte till USA. Laine vann allt möjligt här och gjorde mål. Han är väldigt populär, säger Barkov.

På torsdag och fredag väntar de två NHL-matcherna mellan Florida och Winnipeg. Båda är utsålda och startar klockan 20.00.

Finska fans.
Många barn kom. Finska fans. Bild: Lehtikuva NHL
Aleksander Barkov.
Barkov lämnar isen. Aleksander Barkov. Bild: Lehtikuva Aleksandr Barkov, Jr.
Patrik Laine.
Patrik Laine var omtyckt. Patrik Laine. Bild: Lehtikuva Patrik Laine
Finska NHL-fans.
NHL intresserar i Finland. Finska NHL-fans. Bild: Lehtikuva NHL
Finska NHL-fans.
Finska NHL-fans. Bild: Lehtikuva NHL

Läs också

Nyligen publicerat - Sport