Hoppa till huvudinnehåll

Nya uppgifter i Neymars rättsfall – nu riskerar stjärnan sex års fängelse

Neymar.
Neymar spelar numera i Paris. Neymar. Bild: All Over Press Neymar

Enligt spanska medier har nya misstankar kommit fram mot Neymar. Nu riskerar PSG:s superstjärna sex års fängelse på grund av brott i samband med övergången till FC Barcelona.

Sommaren 2013 gick Neymar från Santos till FC Barcelona. Det är en övergång som haft det rättsliga ljuset på sig i flera år, men nu har nya misstankar uppdagats.

Den största katalanska tidningen La Vanguardia skriver att nya aspekter har kommit fram och att fallet ska omprövas i rätten. Misstankarna riktar sig mot att övergångssumman ska ha mörkats och därmed kan ett investmentbolag som ägde fyrtio procent av rättigheterna till Neymar ha mist stora belopp.

En spansk domare menar att Neymar riskerar sex års fängelse på grund av misstänkt korruption och bedrägeri. I och med att straffet kan bli så långt kommer brassen att dömas av tre domare i stället för en.

– Domen kan i praktiken vara mellan fyra och sex år, säger domaren Maria Vazquez Honrubia enligt AFP.

Fick inte sin del av summan

Från början uppgavs övergångssumman ligga på 57,1 miljoner euro. Det företag som Neymars pappa äger ska ha fått 40 miljoner medan Santos bara fick 17,1 miljoner.

Ett år efter affären kom det fram att summan ändå låg på 86,2 miljoner euro. Av det totalbeloppet ska investmentbolaget inte ha fått den del som det hade rätt till.

Neymar kallades till rätten förra våren misstänkt för att ha varit delaktig i att lura investmentbolaget. Då yrkade åklagarna på två års fängelse.

Neymar har inte uttalat sig om de nya uppgifterna. Sommaren 2017 såldes brassen till Paris Saint-Germain för 222 miljoner euro och med det är han världens dyraste spelare.

Läs också