Hoppa till huvudinnehåll

Blackie Laglös & Martin kammade hem segern i Strumphittarna 2018!

Strumpartisterna Blackie Laglös och Martin sjunger låten Ett lejon under min säng i den fjärde semifinalen av Strumphittarna 2018.
Blackie Laglös & Martin med sitt band i Strumphittarna 2018. Strumpartisterna Blackie Laglös och Martin sjunger låten Ett lejon under min säng i den fjärde semifinalen av Strumphittarna 2018. Bild: Yle/Staffan Gräsbeck BUU-klubben,Buu-klubben,musikprogram,musiktävlingar,barnprogram,Strumphittarna2018

Strumphittarna 2018 är nu avgjord! Efter många veckor av förväntan och tusentals givna röster var det Blackie Laglös & Martin med bidraget “Ett lejon under min säng” som tog hem det efterlängtade priset.

I årets säsong var det mäktig och häftig musik som verkade gå hem hos publiken. Bland de fyra finalisterna fick vi höra såväl punkrock, heavy metal, en symfoniorkester med körsång som 80-tals inspirerad pop rock.

Det är My från Lojo och Theodora från Åland som är skaparna till strumpartisterna Blackie Laglös och Martin.

Blackie Laglös och Martin firar segern på scenen i Strumphittarna 2018.
Blackie Laglös och Martin firar segern på scenen. Blackie Laglös och Martin firar segern på scenen i Strumphittarna 2018. Bild: Yle/Staffan Gräsbeck Buu-klubben,Strumphittarna2018

De tre övriga bidragen som deltog i den prestigefyllda finalen var Polle Pop av Elin från Borgå med låten “Ett monster i min kropp”, Zog the Alien av Molly från Bergen med låten “Orvar vinner”, samt Kalle & Bella av Tilda och Alvin med låten “Påvens bulla”.

I en artikel av Länsi-Uusimaa (1.11.2018) säger My att Blackie Laglös är inspirerad av Blackie Lawless, solist i bandet W.A.S.P. Hon tycker att Blackie Lawless är världens bästa sångare och musiker för tillfället, och man kan nog verkligen se varifrån hon fått sin inspiration.

W.A.S.P. på kulturhuset i Helsingfors 9.10.2015Strumpartisterna Blackie Laglös och Martin sjunger låten Ett lejon under min säng i den fjärde semifinalen av Strumphittarna 2018.
Den riktiga Blackie Lawless och alter-egot Blackie Laglös. Bild: Lasse Grönroos, Yle/Staffan Gräsbeck

BUU-klubben fick in över 200 strumpartister inför årets säsong av Strumphittarna.

- Jag vill tacka alla som varit med - alla som har skickat in sitt bidrag och alla som har följt med tävlingen och aktivt röstat på sina favoriter i Strumphittarna! säger regissören och programledaren Staffan Gräsbeck.

Titta på den spännande finalen här!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Behöver du hjälp? Superhjälparna rycker ut med en hjälpande hand!

  Vuxna som behöver hjälp efterlyses!

  Vi behöver alla hjälp ibland, med små eller stora saker. Det svåra kan vara att be om hjälp när man behöver det. Barnprogrammet Superhjälparna efterlyser nu vuxna i hela Svenskfinland som behöver hjälp med olika saker - kanske just du har ett uppdrag som ett gäng barn kan hjälpa dig med? Eller känner du någon annan som behöver hjälp? Tipsa oss gärna!

 • Fyra barnprogram från Svenska Yle nominerade till Venlastatyett

  Vinnaren avgörs i en publikomröstning.

  Hela fyra barnprogram från Svenska Yle tävlar om en Venla 2018: Hittehatt, Strumpkören och Superhjälparna som visas i BUU-klubben samt dramaserien Steffi för ungdomar. Vinnaren i kategorin barn- och ungdomsprogram avgörs i en publikomröstning.

 • Vilka berättelser hjälper barnen?

  Bra sagor och barnfilmer hjälper att hantera det jobbiga.

  Vi vill skydda barnen. Leder detta ibland till att vi berövar dem möjligheten att spegla sig i berättelser där de känner igen sina rädslor, sin ensamhet och sin utsatthet?

Nyligen publicerat - Barn