Hoppa till huvudinnehåll

Här är de högsta inkomsterna i Egentliga Finland 2017 - Biofermes grundare Niko Scharlin toppar listan

grafik med karta över landskapet Egentliga Finland och en penningpåse
grafik med karta över landskapet Egentliga Finland och en penningpåse Bild: CC BY-SA 3.0 SokoWiki / Yle inkomster,förvärvsinkomst,kapitalinkomst,inkomstskatt,beskattning

Här hittar du listan på de personer som hade de högsta beskattningsbara inkomsterna i landskapet Egentliga Finland 2017.

Företaget Bioferme Oys vd Niko Scharlin hade de högsta inkomsterna i landskapet 2017 som hade nästan tio miljoner i kapitalinkomst 2017. Bioferme som tillverkar bland annat havreyoghurten Yosa såldes till Fazer förra året. Niko Scharlin fortsatte jobba med mjölkfria produkter för Fazer.

De högsta förvärvsinkomsterna i Egentliga Finland hade Panu Routila, vd för Konecrane.

I listan under kan du välja att se de trettio personer som hade de de högsta totala inkomsterna, de trettio som hade de högsta förvärvsinkomsterna, eller de trettio som hade de högsta kapitalinkomsterna.

Klicka för att ordna enligt inkomstyp:

#NamnFöddFörvärvs­inkomstKapital­inkomstTotaltSkatte-%Betalda skatterLandskap

Förvärvsinkomster är inkomster som kommer från lön, kapitalinkomster är inkomster som kommer från investeringar och kapital. Listan säger inte vem som är rikast, många med stor förmögenhet förvaltar den till exempel via bolag.