Hoppa till huvudinnehåll

Saranda bjuder på en mångsidig blandning rytmer

musiker
Saranda utmanar med låten Tornado musiker musiker

Saranda heter egentligen Sofia Fri-Xavier och har trots sin unga ålder hunnit se hel del av världen. Studier i både Sverige och England har nu resulterat i en ny skiva. Nu är det Vegatoppenpremiär för låten Tornado.

Saranda är född och uppvuxen i Ekenäs. Det var i hemstaden som musikintresset väcktes till liv.

- Det var nog i Ekenäs som min musikaliska karriär började. Studier på musikinstitut med intrument och körlektioner. Efter det gick jag i gymnasium både i Helsingfors och Stockholm. Det har även blivit studier i populärmusik och sång i London, berättar Saranda.

- Efter en lång tid utomlands så måste jag säga att det är otroligt skönt att komma hem igen till bekanta trakter. Det blev faktiskt 15 år utomlands så nu känner jag att jag trivs väldigt bra med lugnet i Finland.

Vem är Saranda?

  • Saranda heter Sofia Fri-Xavier
  • Född och uppvuxen i Ekenäs
  • Musikstudier i Sverige och England
  • Aktuell med första skivan Terra

- För mig är själva skapandeprocessen ganska smärtfri. Allt bara kommer på en gång. Både text och musik kan uppenbara sig på någon minut, konstaterar Saranda.

- En av mina drömmar är att få åka på en riktig turné. Att få åka runt och uppträda med egen musik till en nyfiken publik. Jag hoppas att Vegatoppens lyssnare njuter av låten Tornado.

Vill du rösta på Saranda och Tornado så gör du det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje