Hoppa till huvudinnehåll

Tung nyhet för landslaget: Tim Sparv tvingades utgå med skada i cupen

Tim Sparv.
Tim Sparv avbröt efter en halvtimme. Tim Sparv. Bild: Jarno Kuusinen / AOP Tim Sparv,Finlands herrlandslag i fotboll

Cupmatchen mot FC Köpenhamn blev inte munter för varken Tim Sparv eller landslaget. Lagkaptenen var tvungen att avbryta med skadeproblem – två veckor före Nations League-avslutningen.

Med de viktiga Nations League-matcherna mot Grekland och Ungern bakom hörnet fick fotbollslandslaget ett tungt besked i kväll.

Viktige lagkaptenen Tim Sparv tvingades utgå i FC Midtjyllands cupmöte med FC Köpenhamn efter bara en halvtimmes spel. Sparv fick behandling tidigare i matchen, kom tillbaka in på planen men fick kasta in handduken.

Under hösten har Sparv varit en stöttepelare i landslaget och startat i tre av fyra matcher. Enbart i Nations League-premiären mot Ungern satt han på bänken och blev inbytt.

Anledningen till det var också en skada. Då hade 31-åringen känningar i ena vaden. Under förra landslagssamlingen sade Sparv att vadproblemen var borta.

Finland möter Grekland den 15 november och Ungern den 18 november. Landslaget leder gruppen efter fyra raka segrar och har förstaplatsen i sin hand inför avgörandet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport