Hoppa till huvudinnehåll

Välkomna Italien in i köket och gör en sammetslen carpaccio i salladstappning

Portion carpaccio
Portion carpaccio Bild: Yle/Carina Ahlskog Isbergssallat,Anders Samuelsson,Strömsö (tv-program),matrecept,Carpaccio

Carpaccion är en klassiker i det italienska köket. Och det är ingen överraskning för den är god och enkel att laga. Örtsåsen kombinerat med de tunna köttskivorna för dig raka vägen till historiska kullerstensgator i Italien!

Carpaccio

Ingredienser, 4 pers:

  • 400 g oxfile eller ryggbiff, tunt skivad.
  • 1 st litet huvud isbergssallad
  • 40 g parmesan
  • 1 st citron
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 20 g pinjenötter rostade
  • ½ dl olivolja

Gör så här:

  1. Gör en gremolata på persilja, vitlök, citron och olivolja.
  2. Dela isbergsalladen i 4 klyftor och dressa dem med gremolatan.
  3. Frys ner köttet en aning för att underlätta skärandet.
  4. Toppa med tunnskivad oxfile, flingsalt, olivolja, finriven parmesan och rostade, krossade pinjekärnor.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept