Hoppa till huvudinnehåll

Anspråkslös Laine blickar hellre framåt än bakåt – tränaren lämnar superstjärnan ifred: "Stör inte en het spelare!"

Patrik Laine under match med fokus i blicken.
Patrik Laine önskar mål i spel fem mot fem. Hittills har spelet i powerplay rullat på bra. Patrik Laine under match med fokus i blicken. Bild: Matti Raivio/All Over Press Patrik Laine,NHL,ishockey,Winnipeg Jets

Patrik Laine gör inget stort nummer av sig själv efter gårdagens braksuccé i NHL. Även om han fick rejält med fart på målskyttet önskar sig Laine förbättring i spel fem mot fem. "Hoppas det lossnar ännu mer ikväll", säger han om fredagens dust. Chefstränare Paul Maurice har i sin tur inte ens talat med Laine efter gårdagens seger.

Patrik Laine bjöd hemmafansen på en oförglömlig NHL-show då han satte in ett hattrick mot Florida Panthers igår kväll i Helsingfors. De finländare som såg matchen live fick därmed hårdvaluta för hela slanten.

Det syntes att Patrik Laine njöt av att spela, men det blev inte något desto större firande efter matchen. Och dagen efter vill han hellre blicka framåt än bakåt.

– Jag gick och sova efter allt. Det är förbi. Nu koncentrerar vi oss på dagens match, säger Laine i en intervju inför kvällens drabbning.

Jag är glad för hans skull. Han är en bra typ och en fin människa. Han vill att hans lag ska vinna. Jag tror att han kände press. Förhoppningsvis lättar det här på hans börda. Självförtroende är en viktig sak för målgörare― Chefstränare Paul Maurice.

Trots gårdages succé vill en anspråkslös Laine inte ge alltför stora löften åt fansen, om ens några alls.

– Vi försöker hårt och förhoppningsvis spelar vi bra och vinner. Inte lönar det sig att lova så hemskt mycket. Men jag lovar att jag försöker hårt, säger Laine.

Önskar islossning i fem mot fem

Under gårdagen syntes det på stjärnan att han var både glad och lättad att han fick igång målsyttet igen, men Laine ser fortfarande brister som bör korrigeras.

– Om det ännu skulle lossna i fem mot fem skulle det vara helt trevligt. Powerplay har alltid fungerat, det har inte varit några problem. Skulle vara viktigt att laget lyckas på bred front, analyserar han.

Patrik Laine intervjuas i Helsingfors.
Laine har fått stå i händelsernas centrum under de senaste dygnen. Patrik Laine intervjuas i Helsingfors. Bild: Lehtikuva Patrik Laine

Den fina kvällen i Helsingfors slutade med ett regn av kepsar, hattar och mössor då Laine fullborade sitt hattrick. Men Laine själv bryr sig inte så mycket om det.

– Nä, jag har nog tillräckligt med kepsar och mössor. Inte vet jag vart de far men nog hittar jag säkert på något bra syfte, säger han

Laine blickar, som sig bör, framåt mot kvällens dust:

– Åtminstone såg det ut att gå bra i går. Hoppas att det ännu lossnar även idag. Idag är ny dag och ny match.

Chefstränare Maurice: Stör inte en het spelare!

Winnipegs chefstränare Paul Maurice var nöjd efter segern och glad för att Laine lyckades.

– Jag är glad för hans skull. Han är en bra typ och en fin människa. Han vill att hans lag ska vinna. Jag tror att han kände press. Förhoppningsvis lättar det här på hans börda. Självförtroende är en viktig sak för målgörare, säger Maurice.

Winnipeg-tränaren Paul Maurice i spelarbåset.
Winnipegs chefstränare, Paul Maurice. Winnipeg-tränaren Paul Maurice i spelarbåset. Bild: Nick Wosika/Icon Sportswire/All Over Press Paul Maurice

Laine har dock inte fått beröm av tränaren. Enligt Maurice är det viktigt att inte fästa sig för mycket vid en spelares fina prestationer. Det är viktigare att blicka framåt.

– Jag har inte sagt ett ord åt honom. Stör inte en het spelare! Om målvakten håller nollan pratar jag aldrig med honom. Jag rör inte hans utrustning. Jag bara nickar mot honom och fortsätter framåt, menar Maurice.

Maurice tror att Laine känt av en hel del press med tanke på den sega upptakten på säsongen, men han är inte orolig för Laines skull.

– Han är van att hantera press, men den här säsongen började inte som han ville. Han visste att han skulle komma hit och spela.

Kvällens drabbning mellan Winnipeg Jets och Florida Panthers kör igång klockan 20.00.

Källa: Jets TV (via Twitter)

Läs också