Hoppa till huvudinnehåll

BK-46 utklassade tamt PIF i handbollsligan

Sebastian Säkkinen.
Sebastian Säkkinen var sitt lags bästa målgörare mot PIF och en stor delfaktor till segern. Sebastian Säkkinen. Bild: Handbollförbundet/Kalle Parkkinen handboll,BK-46 Handboll,sebastian säkkinen

Fredagskvällen bjöd på en trippel i handbollsligan. Pargas IF mötte BK-46, Grankulla IFK fick mäta sig mot Atlas och ÅIFK stångas mot Sjundeå IF. Och det blev idel utklassningssiffror.

Piffen var helt utspelade i början av sin hemmamatch mot BK-46 från Karis. Gästerna hade som bäst ledningen med elva mål (3-14) förrän Pargasdieseln hostade igång under de sista tio minuterna av första halvlek. Först då började hemmalaget producera.

Bogdan Klepa gjorde sig ändå stor i Karislagets mål och stoppade åtta bollar i den första perioden – mot endast tre för Piffens Ville Nordqvist.

Till halvtid gick man i ställningen 10-16, mycket tack vare Klepas starka tag.

Tidigt i den andra halvleken fortsatte PIF sitt försök till en upphämtning, men man var aldrig närmare än fem mål ifrån gästerna.

BK-46 drog istället ifrån och vann komfortabelt med siffrorna 34-22.

Sebastian Säkkinen var BK:s bästa målskytt med tio fullträffar.

Stora siffror även på andra håll

I Grankulla var det andra bullar. Där var det istället hemmalaget GrIFK som tog kommandot från start och rev upp en enorm ledning på endast tjugo minuter. En ledning som man behöll greppet om utan större problem fram till paus.

GrIFK vann till slut med 31-19 efter att ha lyckas täppa igen även i den andra halvleken.

Matchen mellan ÅIFK och SIF gick till en början i jämnare tecken, men det var bortalaget från Sjundeå som ändå var snäppet vassare matchen igenom.

SIF drog ifrån något i slutet av den första halvleken och inför pausvilan var ställningen 11-16.

Det var sist och slutligen ingen tvekan om vilket lag som var vassare då SIF vann med tio bollar, 35-25.

Se serietabellen här!

Läs också