Hoppa till huvudinnehåll

Succétränaren kvar i HIFK: ”Gjort ett strålande jobb”

Teemu Kankkunen
Teemu Kankkunen. Teemu Kankkunen Bild: Matti Raivio/All Over Press fotboll,HIFK Fotboll,Teemu Kankkunen

Teemu Kankkunen förde HIFK tillbaka till fotbollsligan. Han kommer också att följa med laget upp i serienivå. Kankkunen har skrivit på ett kontrakt av modellen 1+1 år.

Det blev en fransk visit för Helsingfors IFK i division 1. Laget vann serien och nästa säsong är man tillbaka på högsta nivå i Finland.

Då, precis som nu, kommer laget att tränas av Teemu Kankkunen. Tränaren har skrivit på ett 1+1-årigt kontrakt med HIFK.

– ”Tema” har gjort ett strålande jobb under flera säsonger och vi vill verkligen att han skulle fortsätta. Det här är en bra sak för HIFK, säger klubbens styrelseordförande Christoffer Perret i ett pressmeddelande.

Teemu Kankkunen har en lång historia i HIFK med olika tränarroller både i representationslaget och i juniorlagen.

Han har skaffat sig den högsta tränarbehörigheten från Bollförbundet och kommer under nästa säsong också att gå Uefas Pro-tränarutbildning som krävs för att träna ett lag i ligan.

– Jag är väldigt nöjd. Jag får chansen att utbilda mig som tränare och naturligtvis är det en fin möjlighet att få fortsätta med HIFK i fotbollsligan, säger Kankkunen.

Läs mera:

HIFK i extas efter säkrat avancemang: ”Såg stundvis jobbigt ut, men slutet på säsongen var fantastiskt”

Helsingfors IFK sejour i fotbollsettan blev bara en säsong lång. Efter att ha slagit KPV i seriefinalen för en vecka sedan fixade Helsingforskamraterna slutligen avancemanget genom att slå AC Kajaani på lördagen. Finns inte något bättre, säger tränaren.

Läs också