Hoppa till huvudinnehåll

Yle Svarar: Nytt sportprogram ersätter Sportmagasinet

Insändare
Insändare Bild: Yle Yle,insändare,yle svarar

Vi publicerar skriverier, svar och rättelser som Yle skickat till tidningar. Det här svaret publicerades i Östnyland den 19.10.2018.

Svenska Yles innehållschef Anna Forth svarar på en ledare som bland annat lyfter fram att Sportmagasinet i sin nuvarande form utgår från tablån på Yle Fem nästa år (ÖN 16.10).

Det finns en trogen publik på tv-kanalen Yle Fem, och den publiken kommer också framöver att få ett välgjort innehåll.

I sin ledare "Yle väcker inte känslor längre" (ÖN 16.10) lyfter Helén Kurri bland annat fram att Sportmagasinet i sin nuvarande form utgår från tablån på Yle Fem nästa år. Det stämmer, men Svenska Yle fortsätter göra fördjupande sportjournalistik och Sportmagasinet kommer att ersättas av ett nytt program på Yle Fem och på Arenan.

Det finns en trogen publik på tv-kanalen Yle Fem, och den publiken kommer också framöver att få ett välgjort innehåll. Men precis som Kurri skriver väljer allt fler att se på program via olika streamningstjänster, när det passar dem. Därför har Yle redan länge jobbat med att utveckla Arenan, och tittandet och lyssnandet där växer stadigt och når i dag en stor del av den svenskspråkiga publiken varje vecka. De senaste fem åren har Arenan varit det mest uppskattade finländska nätvarumärket enligt Taloustutkimus (Verkkobrändien arvostus ja suosittelu Suomessa). Tidigare den här månaden skapades också det miljonte Yle-kontot, som ger publiken en mer skräddarsydd användarupplevelse på Arenan.

Det är mot den här bakgrunden som vi på Svenska Yle utvecklar bland annat vårt sportinnehåll för både Yle Fem och Arenan.

Anna Forth, innehållschef, Svenska Yle

Läs också

Bolaget