Hoppa till huvudinnehåll

Vandaliserad kupolhall i Åbo togs i bruk igen – Perparim Hetemaj hörde av sig för att visa sitt stöd för juniorerna

Perparim Hetemaj
Perparim Hetemaj uttryckte sitt stöd för fotbollsjuniorerna. Perparim Hetemaj Bild: EPA/YANNIS KOLESIDIS hetemaj,Perparim Hetemaj

Den vandaliserade kupolhallen i Åbo är i användning igen. Enligt TPS fotbollsjuniorer togs kupolhallen i bruk igen på fredagskvällen.

Juniorverksamheten fick ett stort stöd från många håll efter nyheten och även den tidigare landslagsspelaren Perparim Hetemaj hörde av sig för att hjälpa juniorerna.

Kupolhallen i Renparken i Huhkola i Åbo används av hundratals juniorer och restes upp med hjälp av talkokrafter och ungefär hundra människor för några dagar sedan.

Verksamheten fick ändå ett abrupt slut, då någon skar tiotals hål i kupolhallen natten till torsdagen vilket gjorde att hallen säckade ihop. Därmed kunde hallen alltså inte längre användas av juniorerna.

Stort stöd för juniorverksamheten

TPS fotbollsjuniorer blev ändå snabbt kontaktade av flera instanser som ville hjälpa organisationen.

Fotbollsjuniorerna fick bland annat en hälsning av fotbollslandslagets tidigare spelare Perparim Hetemaj, som tog kontakt med organisationen på torsdagen.

Hetemaj meddelade att han på ett konkret sätt vill stöda fotbollsjuniorerna, som förlorade sin träningshall på grund av vandalismen.

Hetemaj uttryckte också sin besvikelse över vandalismen på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Övervakningskameror ska riggas vid hallen

Ett företag hörde också av sig till TPS fotbollsjuniorer och hjälpte till med reparationsarbetet och tack vare det lappades kupolhallen i snabb takt.

Kupolhallen restes igen på fredagen. Övervakningskameror ska också nu riggas upp vid kupolhallen.

Teppo Virta, ordförande för föreningen för TPS fotbollsjuniorer, är glad över Hetemajs stöd och för att så många företag tog kontakt med organisationen efter nyheten om vandalismen.

- Besvikelsen över vandalismen var stor, eftersom vi hade rest hallen med stor möda. Kupolhallen används flitigt och så gott som alla träningstider är upptagna.

- Idrottsföreningarnas verksamhet drivs till en stor del tack vare frivilliga och det krävs ett stort arbete att skapa goda träningsförhållanden. Såväl TPS juniorer som juniorer från andra idrottsföreningar tränar i hallen, berättar Teppo Virta i ett pressmeddelande.

Enligt TPS fotbollsjuniorer är hallen alltså i bruk igen och verksamheten torde normaliseras under helgen.

Kupolhallen har granskats och är trygg att använda, fortsätter TPS fotbollsjuniorer.

Läs också