Hoppa till huvudinnehåll

Alpinvärlden skakas av dödsfall – schweizisk talang avled efter tragisk olycka

Gian Luca Barandun.
Gian Luca Barandun blev 24 år gammal. Gian Luca Barandun. Bild: EPA-EFE/GEIR OLSEN alpint,Gian Luca Barandun

Den schweiziske utförsåkaren Gian Luca Barandun har avlidit endast 24 år gammal. Barandun omkom i samband med en skärmflygningsolycka på söndagen. Vi är djupt chockade, skriver det schweiziska förbundet på sin webbplats.

Om några veckor var det tänkt att schweizaren Gian Luca Barandun skulle inleda sin tredje säsong i världscupen. Barandun hör till de stora framtidsnamnen inom schweizisk alpin skidåkning men på söndagen var han med om en tragisk olycka.

Enligt tidningen Blick tappade Barandun kontrollen och kraschade då han var ute och skrämflög. Han ska ha avlidit direkt till följd av sina skador.

– Vi är djupt chockade. Den schweiziska skidfamiljer sänder tankarna till familjen under denna svåra tid, säger Markus Wolf som är sportchef för det schweiziska förbundet.

Gian Luca Barandun debuterade i världscupen i januari 2017. Förra säsongen tog han sin första topp tio-placering då han slutade på nionde plats i kombinationstävlingen i Bormio.

Förra säsongen vann han en super-G-tävling i Europacupen och var på pallen sammanlagt tre gånger.

Det här är andra gången på ett år som den alpina världen skakas av ett dödsfall. I november ifjol avled David Poisson under ett träningsåk.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport